La Maria Lluïsa del Río ha estat reallotjada d'un àtic a un primer
Barcelona

Denuncia que la reallotgen a un primer pis per convertir el seu àtic en un pis de luxe al Raval

L'afectada ha traslladat el seu cas a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona perquè se sent víctima d'assetjament immobiliari i estafa

Maria Lluïsa del Río Jové, una veïna del Raval de Barcelona, de 74 anys, ha viscut tota la vida amb un contracte de lloguer en el seu àtic del carrer Príncep de Viana, on va néixer. El 2017 va signar un conveni de reallotjament amb el fons d'inversió Spacek XXI, que volia fer una reforma integral de la finca. Segons ella, el tracte era cedir una part del seu pis per fer l'ascensor de l'edifici a canvi que li reformessin l'habitatge.

Mentre van durar les obres, la van instal·lar provisionalment en una altra finca amb la promesa que tornaria al seu pis un cop acabada la reforma i que el fons d'inversió pagaria el lloguer de l'habitatge temporal.

Ara, Spacek XXI, el fons d'inversió que és propietari de tot el bloc, li ha ofert tornar a la finca, però no al seu àtic sinó a un pis de la primera planta; un pis que només té una finestra i un balcó i sense les vistes del seu àtic, on té dret a tornar, segons el contracte.

Com que l'afectada no hi està d'acord, el fons d'inversió li ha denegat les claus per entrar a la finca i ha deixat de pagar-li el lloguer del pis on la dona ha estat reallotjada temporalment.

En aquests moments té una ordre de desnonament, que ha estat només temporalment ajornat.

Vistes des del dúplex reformat, on va néixer la Maria Lluïsa del Río fa 74 anys

 

Dúplex de luxe amb vistes

Amb l'ajuda d'un veí, que li obre la porta general perquè pugui entrar a la finca, ha pogut comprovar que el fons d'inversió ha transformat el seu pis, de només 43 metres quadrats, en un dúplex de luxe, amb vistes privilegiades al centre històric de la ciutat i a la muntanya de Montjuïc:

"Suposo que aquest dúplex l'han venut o el vendran per molts diners. I jo m'estic al primer segona, amb la casa del davant que em toca els nassos"

 

 

 

El contracte de reallotjament estipula que després de les obres té dret a recuperar el seu pis

 

Segons el contracte, ella té "dret a retornar al seu habitatge", quatre pisos més amunt, un cop acabades les obres o, si no, hauria de ser compensada econòmicament.

 

"Però no vull la compensació econòmica. Jo vull la meva vivenda"

 

El pis, al Raval de Barcelona, va ser comprat pel fons d'inversió Spacek XXI

 

Davant la situació, la Maria Lluïsa del Río es considera víctima d'assetjament immobiliari i estafa, i per això ha denunciat el cas a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaUrbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut