En cinc anys, 10 estudiants han abandonat la tesi que els dirigia aquest professor (CCMA)

Denuncia que el docent de la UAB acusat d'assetjament només volia noies: "Se sentia impune"

Un nou testimoni explica a TV3 que Ángel Gallego el va anar apartant de les investigacions fins que, finalment, va desistir d'acabar el doctorat

RedaccióActualitzat

Continuen les denúncies d'assetjament laboral, sexual i abús de poder al professor de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona Ángel Gallego.

TV3 ha tingut accés a un nou cas, ara d'un noi, que denuncia encobriment. "Se sentia impune perquè veia que ell ho podia fer i ningú li deia res", apunta.

Aquest testimoni va ser becari predoctoral del professor, i assegura que el va anar apartant de les investigacions per substituir-lo per noies "que generalment eren atractives". "Cada vegada em va deixar més de banda, no es llegia el que li enviava", explica.

Li cancel·lava reunions i el menystenia constantment fins a provocar-li una greu depressió i la retirada de la tesi doctoral per sempre:

"Vull que es faci justícia i que tothom sàpiga qui és. Van ser 5 anys de feina a la brossa, molta feina i molts diners."

La bona fama del professor, explica, li servia per "moure les fitxes que a ell li interessaven", i finalment, també, en "el seu interès cap a les noies".

Aquest ex becari predoctoral assegura que Ángel Gallego volia que abandonés el doctorat i ho va aconseguir. "He llençat a la brosa 5 anys de feina i molts diners invertits". El jove no recuperarà el fil de la tesi, perquè creu que li tornaran "els fantasmes del passat".

Afirma que ha fet el pas de parlar i explicar els fets a TV3 després de veure que ho feien companyes seves, víctimes també: "Si elles no haguessin fet el pas jo no ho hagués fet tampoc". Espera que es faci justícia.

El testimoni, que assegura que en alguns moments ha arribat a pensar que el problema el tenia ell, s'afegeix a la llista d'alumnes de la UAB que han denunciat Gallego.

Ho han fet vuit estudiants de doctorat de la Facultat de Lletres, i les universitàries tenen constància d'almenys set víctimes més del grau de Filologia Hispànica, que no han denunciat.

En els darrers cinc anys, 10 estudiants han abandonat la tesi que els dirigia el professor perquè no podien suportar la situació.

En fer-se públic el cas, l'home ha estat suspès de feina i sou a la UAB, i el Departament d'Universitats l'ha cessat també com a coordinador de selectivitat.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Universitat
Anar al contingut