L'expresident del Banc Popular, Ángel Ron, en una imatge d'arxiu. EFE
L'expresident del Banc Popular, Ángel Ron, en una imatge d'arxiu. EFE
Madrid

Deneguen la indemnització per acomiadament improcedent a l'expresident del Popular

Ángel Ron demanava una indemnització per acomiadament improcedent a l'entitat que superava els quatre milions d'euros

RedaccióActualitzat

El jutge desestima la demanda de l'expresident del Banc Popular, Ángel Ron, contra l'entitat per acomiadament improcedent. Ron reclamava una indemnització de més de quatre milions d'euros.

Ángel Ron va presentar la demanda per acomiadament improcedent al mes d'abril, dos mesos abans que el Santander comprés per 1 euro el Popular i els inversors en accions del banc perdessin tot el seu capital.

L'expresident del Popular demanava una indemnització per acomiadament improcedent, després que ell mateix va cessar com a conseller del banc i, en conseqüència, va ser cessat com a president. En el moment del cessament, el sou mensual brut de Ron superava els 106.000 euros.

Ara, el jutge no admet la demanda de Ron perquè considera que no tenia contracte laboral quan va dimitir, sinó que era mercantil. La sentència assenyala que, quan Ron va ser anomenat director general, el contracte no es va formalitzar per escrit i, per tant, "l'absència de pactes determina que es consideri la relació comuna com a suspesa". A més, apunta que hi ha sospites d'una possible autocontractació fraudulenta.

Per la seva banda, el successor d'Ángel Ron al capdavant del Banc Popular, Emilio Saracho, ha renunciat a la indemnització que li correspondria. Una indemnització que també superava els 4 milions d'euros.

Els advocats d'Ángel Ron estudien recórrer la sentència, que qualifiquen "d'incoherent". El Banc Popular va concedir una pòlissa d'assegurança a Ron que li assegura uns ingressos anuals de 1.100.000 euros per a tota la vida.

Anar al contingut