Madrid

Deneguen la petició d'asil al fill d'Ossama bin Laden

El Ministeri de l'Interior ha denegat aquesta tarda la petició d'asil d'Omar bin Laden, fill del dirigent d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden. Omar bin Laden es troba retingut des de dilluns a la sala de persones no admeses de l'aeroport de Barajas, i ara té 24 hores per recórrer aquesta decisió. Interior no ha esperat les 72 hores de què disposava per determinar la petició d'un dels fills del dirigent d'Al-Qaeda, i ho ha fet basant-se en el que exposa l'informe preceptiu emès per l'ACNUR, l'Alt Comissionat de la Nacions Unides per als Refugiats. Omar bin Laden ja va demanar fa un temps asil al Regne Unit, i també li va ser negat.

Actualitzat
Interior ha denegat la petició d'asil a Omar bin Laden, que a partir d'ara compta amb 24 hores per demanar el reexamen del seu cas, que Interior haurà de resoldre en un termini màxim de dos dies.

Per a que es reexamini la seva petició d'asil, el fill d'Ossama bin Laden té dret a presentar al·legacions i l'ACNUR emetrà un nou informe que podrà ser coincident o no amb el redactat inicialment i queproposava la denegació de la seva sol·licitud.

En el cas que el ministeri de l'Interior torni a no admetre la petició d'asil i l'informe de l'ACNUR torna a ser negatiu, el peticionari, Omar bin Laden, podrà ser expulsat de forma immediata, encara que podrà recòrrer la decisió davant el Jutjat Central del Contenciós-administratiu de l'Audiència Nacional, un recurs que, no obstant, no paralitzarà la seva expulsió.

Si, per contra, Interior torna a rebutjar el tràmit, però l'ACNUR canvia la seva posició i es mostra favorable, Omar bin Laden serà autoritzat a entrar a Espanya de forma provisional mentre que Justícia resolgui el cas.

El fill d'Ossama bin Laden ha assegurat que ha demanat asil a Espanya perquè "no se sent segur ni a Egipte ni a cap país de la zona". A principis d'any, Omar bin Laden va demanar un visat per viure al Regne Unit juntament amb la seva dona, de nacionalitat britànica; uns mesos més tard, li va ser denegat per considerar que podria crear "alarma social".
Anar al contingut