Agents de l'ARRO de Girona en una imatge d'arxiu (Horitzontal)
Agents de l'ARRO de Girona en una imatge d'arxiu (Horitzontal)

Deneguen la inspecció forense al bagenc que va patir una agressió racista dels Mossos

Queda pendent el recurs que ha interposat la defensa dels agents de la policia catalana per no haver de comparèixer en una roda de reconeixement

RedaccióActualitzat
La justícia no permetrà que un metge forense examini el noi negre de Sant Feliu Sasserra (Bages) agredit pels Mossos d'Esquadra el gener de l'any passat. El jove va denunciar una actuació racista dels Mossos i ara l'Audiència de Barcelona resol que la petició de sotmetre's a aquesta inspecció forense arriba tard.

El jutge argumenta que s'hauria d'haver demanat en el termini màxim de sis mesos des de l'obertura de les diligències. El cas, que està a l'espera de resolució judicial, es va destapar el 2019, quan SOS Racisme va revelar una gravació d'àudio en què se sentia com un grup d'agents de la policia catalana insultava i feia comentaris racistes sobre el jove bagenc.

L'àudio el va fer públic "El matí de Catalunya Ràdio".

SOS Racisme considera que la decisió de l'Audiència és irrellevant perquè les agressions físiques van ser lleus i les verbals estan gravades. El cos dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació interna i ara espera també la decisió judicial.

En aquest procediment es jutgen les agressions que hauria patit aquest veí de Sant Feliu Sasserra per part d'agents de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) de la policia catalana.

Segons el testimoni del jove, li haurien llançat bosses d'escombraries, l'haurien empentat, escopit i colpejat mentre proferien insults racistes que han quedat enregistrats en un arxiu d'audio.

Una identificació accidentada

Dos sergents i un subinspector dels Mossos van comparèixer després de l'incident davant de la Divisió d'Aferts Interns del cos de policia de Catalunya. Aleshores, van al·legar que no podien identificar les veus dels agents que apareixien a la gravació perquè el seu tracte amb ells era ocasional.

Els agents s'havien negat a fer les proves pericials de reconeixement de veu.

Però un cop que Catalunya Ràdio i la Directa se'n van fer ressò, dos dels tres comandaments van retractar-se d'aquest testimoni i van identificar qui era qui en aquell àudio. Entre els identificats hi havia el caporal d'aquella unitat de les ARRO.

L'Audiència ha de resoldre el recurs interposat pel despatx Requena & Mazzoni, el que du la defensa dels agents, contra la roda de reconeixement que el denunciant ha demanat. És poc probable que aquesta roda es descarti, ja que el jutjat de Manresa que va instruir el cas ja va considerar aquesta diligència.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut