Deneguen 2 de cada 3 sol·licituds de Renda Garantida per no complir els requisits

Han rebut 69.000 sol·licituds en un any: 5.000 s'estan pagant, se n'han denegat 36.000 i 19.600 estan pendents de valoració

RedaccióActualitzat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha hagut de denegar el 73% de les sol·licituds presentades durant el primer any d'existència de la Renda Garantida, la prestació que garanteix uns ingressos mínims a persones i famílies en situació de pobresa.

Dos de cada tres negatives han estat perquè els demandants no complien els requisits. El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha explicat que els barems per accedir a la prestació han estat un dels obstacles principals per als demandants i per això es modificaran:

"Persones que han tingut una situació de denegació durant aquest any ara entrarien perquè es modifica el llindar d'ingrés i també per qüestions de compatibilitat amb rendes de treball. Aquests han sigut els dos elements clau que han significat denegacions. Volem ser molt transparents en els requisits per no generar falses expectatives, i transparents amb la gent que no hi està d'acord."

Gràcies als programes d'ocupació que han de seguir les persones que reben aquesta ajuda, 2.600 han trobat feina, i un cop se'ls acabi tornaran a rebre l'ajuda de forma automàtica.

 

 

En un any s'han rebut gairebé 70.000 sol·licituds, de les quals se n'han aprovat més de 5.000 que ja s'estan pagant. Se n'han denegat 36.000 per tenir ingressos superiors al llindar de la renda, o bé per tenir feina, i gairebé 19.600 encara estan pendents de valoració.

Però el principal problema ha estat la intervenció de la Generalitat, que ha impedit crear i posar en marxa la comissió de Govern que supervisa la concessió de la renda garantida.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social ha demanat al govern que acceleri la constitució de la comissió perquè les entitats socials puguin col·laborar en un procés que ha recaigut exclusivament en els serveis socials.

Ara mateix es beneficien de la Renda Garantida 113.000 persones que reben de mitjana uns 700 euros al mes.

A partir de demà, els beneficiaris de la renda garantida veuran com les ajudes s'incrementen.

Si és una persona sola passarà a cobrar de 564 a 604 euros, i, una parella, en comptes dels 836 euros actuals en percebrà 896 cada mes. S'hi han d'afegir 75 euros més per fill, com fins ara.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut