Demostració de força de la Colla Vella a la diada castellera del Catllar
El 2 de 8 sense folre de la Colla Vella al Catllar

Demostració de força de la Colla Vella a la diada castellera del Catllar

La Vella descarrega el primer 2 de 8 sense folre de la temporada a la diada del Catllar

RedaccióActualitzat

Com ja és tradició, pocs dies abans de Sant Fèlix, la Jove Xiquets de Tarragona, els castellers de Vilafranca i la Vella dels Xiquets de Valls han mesurat forces al Catllar. Els rosats han demostrat que estan en forma amb una actuació per emmarcar en una jornada on s'han vist quatre gammes extra amb absència del 3 de 10.

La Vella ha brillat amb un 2 de 8 sense folre, el primer de la temporada. Aquest impressionant i fràgil castell ha arribat en segona ronda. Els rosats també han descarregat el 4 de 9 amb folre i el pilar, el 3 de 9 amb folre i han tancat la seva actuació amb un magnífic pilar de 8 amb folre i manilles, que ha aconseguit descarregar. També és el primer que fan aquesta temporada.

El 2 de 8 i el pilar de 8 són dos dels quatre gammes extra que s'han vist aquest dissabte a la tarda al Catllar, en una de les places més petites i complicades per exhibir grans castells. S'esperava veure el 3 de 10 amb folre i manilles, però les colles han optat per reservar-lo per a futures trobades.

Els Castellers de Vilafranca han preferit no arriscar i han rebaixat pretensions fins al punt que la Jove de Tarragona ha rubricat millor actuació, amb el 5 de 9 amb folre.

Els Verds han descarregat el 3 i el 4 de 9 amb folre i han carregat el seu primer 3 de 8 amb l'agulla de l'any. Han tancat l'actuació amb un pilar de 6.

A banda del 5 de 9 amb folre, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 3 i el 4 de 9 amb folre i han tancat amb un pilar de 7 amb folre.

 

Enganxada pels cabells

La jornada ha deixat una imatge impactant. L'enxaneta dels verds s'ha enganxat amb els cabells de l'acotxadora just quan començaven a descarregar el 3 de 8 amb l'agulla. Han estat uns moments d'angoixa fins que finalment ha pogut alliberar els cabells del botó. El castell, però, no ha pogut aguantar la rebregada i ha caigut.

Malgrat la imatge, els castells han continuat amb normalitat. I la Carla, l'enxaneta dels de Vilafranca, ha acabat la diada amb un somriure:

 

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut