Antoni Castellà
Antoni Castellà
Sant Cugat del Vallès

Demòcrates de Catalunya pren forma amb el seu primer Consell Nacional i diu que ja té 2.000 voluntaris

El Consell Nacional servirà també per escollir el president, la mesa, la comissió de garanties i la comissió econòmica i financera.

RedaccióActualitzat

Demòcrates de Catalunya, grup sorgit de l'escissió d'Unió Democràtica, celebra aquest matí el seu primer consell nacional per presentar el full de ruta polític de la formació per als pròxims mesos.

El consell nacional servirà per articular el partit. A Sant Cugat del Vallès han elegit la mesa, presidida per Joan Rigol, la comissió de garanties i la comissió econòmica i financera.

El full de ruta

En el full de ruta proposen que no s'apliqui el sostre de dèficit que demana l'Estat i que es dediqui al pla de xoc social. Defensen que només es podrà donar suport a un candidat al govern espanyol si accepta un referèndum vinculant i amb calendari.

Demòcrates vol eixamplar la base social del procés constituent i per això fan una crida a Catalunya Sí que es Pot, En Comú Podem i tots els partidaris del dret a decidir a tornar a la taula de partits i entitats per treballar en el debat de model d'estat.

2.000 voluntaris

El líder de Demòcrates de Catalunya i diputat de Junts pel Sí, Antoni Castellà, ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que la formació ja té uns 2.000 voluntaris -que és com ells anomenen els afiliats-, i que les últimes incorporacions ja són de persones que no estan vinculades a cap altra força política.

Castellà creu que l'estructura del seu partit, que busca trencar els esquemes clàssics, el fa atractiu als que busquen regeneració a la política:

"Les incoroporacions no venen d'Unió Democràtica. De fet, no venen de cap partit. És interessant veure com se'ns afilien de voluntaris persones amb sensibilitat política però que no havien participat mai en cap partit. Crec que intentem representar, en un moment en el què la gent s'ha cansat de la partitocràcia, un tipus de partit obert"

Tot plegat arriba després d'un període de treball intern de constitució de la formació política a les diferents comarques catalanes. El consell nacional és el màxim òrgan de decisió, debat, participació i control entre congressos. El partit ha acabat el procés d'implantació territorial a Catalunya, amb uns 200 consellers regionals. 

Anar al contingut