Barcelona

DemòcratesCAT anunciarà accions legals per la "usurpació" del nom per part del Partit Demòcrata Català

RedaccióActualitzat

La nova formació que ha de néixer de Convergència ha elegit Partit Demòcrata Català com a nou nom. Aquesta decisió no agrada a Demòcrates de Catalunya, la formació que va néixer de les persones que van abandonar Unió.

Demòcrates de Catalunya va avisar l'antiga Convergència que no podia fer servir aquest nom. Va ser dissabte, abans de la votació definitiva. El partit alertava fins i tot recorreria administrativament o jurídicament que la nova CDC es digués Partit Demòcrata Català.

DemòcratesCAT considera que aquest nom no és jurídicament possible en l'empara de la Llei de Partits i del Registre de partits polítics.

Per tot plegat, la formació ha demanat en un comunicat que s'expliqui a les bases que la proposta de nom jurídicament no és possible "per inducció a l'error, similitud manifesta, per ús oportunista i ús fraudulent".

 

Dilluns, accions legals

Aques diumenge, el portaveu polític de DemocratesCAT ha assistit al congrés fundacional del nou partit i ha deixat clar que emprendran accions. Antoni Castellà no ha volgut concretar quines, ha dit, "per respecte al congrés". Assegura que dilluns decidiran què fer.

En declaracions als mitjans, Castellà ha recordat que ja van informar que el nom Partit Demòcrata Català podria "entrar en conflicte" amb el de la seva formació. Per això, anunciaran accions per "protegir" el nom que van escollir els compromissaris en la fundació de Demòcrates i amb l'objectiu de "no enganyar" els possibles votants amb noms que s'hi assemblen. 

El coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sànchez, assegurava dissabte que no hi ha incompatibilitats:

"Mirant el registre de partits no hi ha cap conflicte amb els tres noms que s'han proposat."

Conversa Bel-De Gispert

La situació ha generat fins i tot converses a la xarxa. L'alcalde convergent de Tortosa s'ha decantat pel nom Partit Demòcrata Català i Núria de Gispert li ha contestat que no podien fer servir el nom:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut