Castellà i Junqueras aplaudeixen al final de l'acte "De República a República", l'11 de febrer (ACN)
Castellà i Junqueras aplaudeixen al final de l'acte "De República a República", l'11 de febrer (ACN)
Barcelona

Demòcrates de Catalunya anirà al costat d'ERC el 21D si no hi ha llista unitària

El 93% de les bases de la formació d'Antoni Castellà, procedent d'Unió Democràtica, han donat suport a aquesta opció en la consulta interna que ha impulsat la direcció

RedaccióActualitzat

Demòcrates de Catalunya anirà el 21 de desembre amb la llista que liderarà Esquerra Republicana, sempre que no hi hagi una candidatura unitària de tot el sobiranisme. Així ho han decidit les seves bases en una consulta interna que havia impulsat la direcció de la formació liderada per Antoni Castellà.

Un 93% dels participants a la consulta -amb un cens de 2.333 membres- han avalat aquesta opció de presentar-se en una llista "el més transversal possible" amb "Demòcrates, ERC, MES, Avancem, independents i que estigui oberta a formacions que defensin la República". Demòcrates de Catalunya procedeix d'Unió Democràtica de Catalunya.

En aquesta consulta electrònica hi ha votat un 36,65% del total de membres (855 persones), amb un resultat que avala l'opció guanyadora amb un 93,13% (797 vots). Un 4,72% (40 vots) ha votat en contra, i un 2,15% (18 vots) ha optat per votar en blanc. La consulta impulsada només oferia aquesta possibilitat de pactes, deixant fóra qualsevol altra via i quedant descartat un acord només amb el PDeCAT, soci habitual dels que formen ara Demòcrates.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut