Sant Sebastià

Demi Moore presenta a Sant Sebastià la seva última pel·lícula, "Un plan brillante"

La desfilada d'estrelles internacionals a Sant Sebastià ha continuat fins l'últim dia. El Festival de Cinema que ha premiat Richard Gere i acaba de retre un homenatge a la musa d'Ingmar Bergman, Liv Ullmann, rep ara Demi Moore. L'actriu nord-americana, però, no hi ha anat a recollir cap premi sinó a presentar la seva última pel·lícula, "Un plan brillante". Al film, dirigit pel britànic Michael Radford, la intèrpret s'enfunda el vestit d'una executiva que treballa en una multinacional de diamants. Moore representa una dona amargada pel masclisme que no la deixa progressar laboralment i que finalment opta per donar el cop perfecte i venjar-se de tots i de tothom.

Actualitzat
Moore encarna Laura Quinn, una nord-americana instal·lada al Londres dels anys seixanta. El personatge treballa en una gran empresa distribuïdora de diamants. La història encarna el tòpic d'una dona en un món d'homes que veu com les seves ambicions professionals són frustrades repetidament pel masclisme. De fet, segons l'estrella, aquest film suposa una mirada a la situació de la dona en un món que encara no havia digerit la presència de dones en l'àmbit empresarial.

Llavors cau en la temptació i s'alia amb M. Hoobs, un empleat de manteniment interpretat per Michael Caine. Junts planegen el robatori del segle.

En aquesta pel·lícula Moore deixa de banda la seva bellesa física, que a "Un plan brillante" no té cap transcendència. L'actriu explica que arriba un punt en la vida que s'ha d'acceptar la maduresa de forma natural i deixar de capficar-se a mantenir "la perfecció de la joventut".

Després de deu dies plens de projeccions, queda poc per saber quina de les setze pel·lícules que opten a la Concha d'Or s'endurà el premi.

Anar al contingut