Lovato durant la seva interpretació de l'himne dels Estats Units, el febrer de l'any passat, a la final de la Super Bowl (Europa Press/Al Diaz)

Demi Lovato revela que un company de Disney Channel la va violar quan era menor

La cantant i actriu nord-americana explica que va comunicar la violació, però que ningú va prendre cap mesura contra l'agressor, al qual va haver de seguir veient

Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Demi Lovato va ser violada quan era menor d'edat, per algú que, com ella, aleshores treballava a Disney Channel.

L'actriu i cantant nord-americana ho ha explicat en un nou episodi de la serie documental sobre la seva vida "Demi Lovato: Dancing with the Devil", que s'ha presentat en el festival SXSW i del qual Lovato ha penjat un tràiler en el seu canal de YouTube, on s'estrenarà dimarts que ve, el 23 de març. 

 

 

No ha revelat el nom de l'agressor, ni tampoc a qui va explicar què havia passat, però sí que l'agressió va quedar impune, perquè no es va adoptar cap mesura contra la persona que va violar-la, i va haver de seguir treballant amb ella.

"La meva història #MeToo soc jo explicant a una persona que algú m'havia fet això i aquest algú mai va tenir cap problema per haver-m'ho fet. Mai va ser apartat de la pel·lícula que estava fent."


Després de la violació "vaig haver de veure aquesta persona", ha explicat.

Una persona que coneixia bé:

"Ens estàvem enrotllant, però jo vaig dir "ei, no anirem més lluny, soc verge i no vull perdre la virginitat d'aquesta manera". Això no li va importar i va seguir. Jo vaig internalitzar-ho i em vaig dir a mi mateixa que era culpa meva, perquè de tota manera vaig entrar a l'habitació amb ell i m'hi vaig enrotllar."


Lovato no ha concretat el lloc ni el moment, però ha explicat que en aquell temps ella formava part del grup d'actors adolescents de Disney Channel que portaven els anomenats "anells de puresa", que comprometien a no tenir relacions sexuals fins al matrimoni.

Això era l'any 2008, quan ella tenia 15 anys i treballava a la pel·lícula "Camp Rock", en què també treballaven els Jonas Brothers.

Nick i Joe Jonas, Miley Cyrus i Selena Gomez també duien els "anells de puresa".
 

Lovato a la catifa vermella dels E! People's Choice Awards, aquest novembre (Europa Press/Rich Polk)


Aquesta agressió, la pressió per mantenir la imatge de puresa i la lluita amb ella mateixa per reconèixer que havia estat violada, ha explicat Lovato, van contribuir als trastorns alimentaris -en forma de bulímia- i les autolesions que va començar a patir.

"La noia cristiana del sud que hi havia en mi no ho veia d'aquesta manera, perquè el sexe no estava normalitzat, al sud, ni jo el tenia normalitzat, tampoc", ha declarat.
 

Lovato, el 2018, a la catifa vermella dels Billboard Music Awards, a Los Angeles (Reuters/Steve Marcus)


Lovato patiria una altra violació, més tard, durant la seva addicció a les drogues, que ja havia explicat en el documental "Simply Complicated".

Ara ha volgut explicar aquesta experiència traumàtica, quan era menor d'edat, "perquè tothom a qui li passi això hauria de fer sentir la seva veu, si pot, i sentir-se bé fent-ho".

Nou disc

Deu dies després d'estrenar el documental a YouTube, Lovato publicarà, el 2 d'abril, el seu setè àlbum d'estudi, que serà el primer des que el 2018 va tenir una sobredosi que va causar-li un infart i altres seqüeles que van obligar a hospitalitzar-la.

El disc, inspirat en els fets que han marcat la seva vida, comparteix una part del títol amb el documental i es titula "Dancing With The Devil. The Art Of Starting Over"; la traducció seria "Ballant amb el diable. L'art de començar de zero".

ARXIVAT A:
Agressió sexual Violència masclista Cinema
Anar al contingut