La Generalitat recoma fer revetlles "familiars" i fugir de les aglomeracions (ACN/Norma Vidal)
La Generalitat recoma fer revetlles "familiars" i fugir de les aglomeracions (ACN/Norma Vidal)

Demanen un Sant Joan "familiar" i precaució amb les mascaretes, el gel i els petards

Protecció Civil recomana celebrar la revetlla en grups petits de familiars o amics, tot i que, amb la fi de l'estat d'alarma, ja no es limita l'aforament a les festes privades i populars

RedaccióActualitzat

Aquest serà el primer cap de setmana amb llibertat de moviment a tota Catalunya i a les portes de la revetlla de Sant Joan, que és el proper dimarts. Es calcula que mig milió de vehicles sortiran entre divendres i dissabte de Barcelona i l'àrea metropolitana, en el primer dia sense estat d'alarma a Catalunya i amb llibertat per moure's per tot el país.

Per aquesta raó, el govern ha habilitat un dispositiu especial de trànsit en previsió de l'augment de la mobilitat des d'avui i fins al dia de Sant Joan. Es faran més de 1.400 controls de trànsit i de consum d'alcohol i substàncies estupefaents.

Durant el cap de setmana, els Mossos d'Esquadra desplegaran 749 agents i faran 476 controls de trànsit. 

Revetlles "familiars"

El conseller Buch ha fet una crida a no abaixar la guàrdia i mantenir les mesures de protecció davant el coronavirus. Un dels escenaris de perill de contagi de la Covid són les revetlles de Sant Joan, dimarts que ve. Amb l'aixecament de l'estat d'alarma, la Generalitat ja no imposa límits als aforaments a les festes privades i populars, però sí que recomana evitar les festes multitudinàries, siguin a l'interior de locals o a l'aire lliure.

Fins i tot aconsella als ajuntaments que aquella nit tanquin les platges i deixa la gestió concreta de les autoritzacions per fer revetlles populars en mans dels municipis.  Els demana que, a l'hora de donar permisos, es pugui garantir que a les activitats organitzades no hi haurà aglomeracions.

Castell de focs durant la revetlla del 2018 a l'Estartit (ACN L. Casademont)
Castell de focs durant la revetlla del 2018 a l'Estartit (ACN L. Casademont)

La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha recordat que la nit de Sant Joan és la primera gran festa després del confinament i ha fet una crida a la responsabilitat social per evitar propagar el coronavirus.

Protecció Civil recomana fer revetlles "familiars", en grups de reduïts de com a màxim 25 persones, que conviuen normalment o amistats amb contacte habitual i fugir de les festes multitudinàries per tallar les cadenes de transmissió del virus. Es recomana evitar espais com les platges i es recorda que moltes tancaran l'accés per la revetlla:

A més, remarquen que s'han de respectar les mesures de distanciament.

 

També es recomana no usar el gel hidroalcohòlic per netejar les mans si es volen llençar o manipular petards, perquè és inflamable. 

Protecció Civil reforçarà el telèfon 112 d'emergències i gairebé en triplicarà les línies d'atenció la revetlla de Sant Joan.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaMiquel Buch
Anar al contingut