Bengales liles durant la roda de premsa de 8 Mil Motius davant de Territori i Sostenibilitat (ACN cedida per 8 Mil Motius)

Demanen tres anys de presó a set feministes per tallar els FGC un 8M a Sant Cugat

La Fiscalia també vol imposar al col·lectiu 26.000 euros de multa per desordres públics

La Fiscalia demana 3 anys de presó i 26.000 euros de multa per desordres públics a les set feministes que el 8 de març del 2018 van tallar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat del Vallès.

L'acció es va allargar un parell d'hores i la van fer una trentena de dones dins de la jornada de protesta.

El tall de les vies va anar acompanyat d'altres accions com piquets, tallers de pancartes o una de les manifestacions més multitudinàries de la història de Sant Cugat.

La plataforma 8 Mil Motius ha denunciat la petició fiscal, que considera desproporcionada, i ha acusat els Mossos de pressionar les imputades.

El col·lectiu ha afirmat que la petició és "un càstig per a totes les dones" que s'organitzen i lluiten. L'organització feminista ha fet una roda de premsa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per reivindicar-se.

8 Mil Motius considera hipòcrita el govern, com a responsable dels Mossos d'Esquadra, per haver interposat la denúncia al mateix temps que diu abraçar valors feministes.

"La Generalitat, que fa campanyes suposadament feministes, permet d'altra banda que es dugui a terme aquesta acusació absolutament desproporcionada contra les feministes que lluitem dia rere dia al carrer, que donem la cara i posem els cossos per millorar la vida de les dones"


Des del col·lectiu també han acusat els Mossos d'haver fer "assetjament de les imputades per mitjà de trucades, visites a casa i actituds paternalistes".

8 Mil Motius ha defensat que es van tallar les vies per destacar que, al transport públic, s'hi cometen un 17,1% de les agressions fora de l'àmbit de la parella.

FGC assegura que s'ha retirat de l'acusació

Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat han explicat a l'ACN que l'empresa es va apartar de les diligències que va obrir el jutge el 2 de novembre del 2018 i que el magistrat va acceptar la renúncia quatre dies després.

Segons diuen, Ferrocarrils no figura com a denunciant ni com a part en el procediment i no ha demanat cap pena per a les encausades, i és la Fiscalia qui va continuar d'ofici amb la causa.

Segons FGC, el tall va afectar la mobilitat de 40.000 persones.

ARXIVAT A:
FeminismeJudicial8M
Anar al contingut