Agents de la Guàrdia Urbana patrullen a la platja del Bogatell de Barcelona
Agents de la Guàrdia Urbana patrullen a la platja del Bogatell de Barcelona (ACN/Ana Amat)

Demanen tancar la unitat de platges de la Urbana de Barcelona per tres positius

El principal sindicat del cos, SAPOL, assegura que 11 agents estan confinats del total de 90 treballadors de la unitat

Tercer cas positiu de coronavirus a la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL), majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha demanat a l'Ajuntament que tanqui aquesta unitat del cos policial, després que els últims quinze dies s'han confirmat tres positius entre els agents.

Segons el sindicat, 8 agents més, a part dels 3 casos positius, estan confinats per aquest motiu, del total de 90 urbans que formen la unitat. El SAPOL s'ha mostrat molt crític amb la gestió dels positius per part de l'Ajuntament de Barcelona i s'ha preguntat: "A què esperem per tancar la unitat?".

 

Per la seva banda, el sindicat CSIF denunciarà davant la Inspecció de Treball aquesta situació perquè considera que no s'estan prenent les mesures de prevenció i seguretat necessàries per evitar els contagis.

Una furgona de la Guàrdia Urbana passa per la platja del Bogatell
Una furgona de la Guàrdia Urbana passa per la platja del Bogatell (ACN/Blanca Blay)

En aquest sentit, el sindicat ha advocat, entre altres coses, perquè hi hagi patrulles fixes per, si hi ha un cas de contagi, no haver d'aïllar tanta gent.


L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que s'estan fent proves serològiques de manera periòdica, l'última de les quals es va fer aquest dissabte, quan es va detectar el tercer positiu.

Un vehicle de la Guàrdia Urbana demana als banyistes que abandonin la platja de la Nova Icària, durant la desescalada
Un vehicle de la Guàrdia Urbana demana als banyistes que abandonin la platja de la Nova Icària durant les fases de la desescalada (ACN/Pau Cortina)
ARXIVAT A:
Coronavirus Policial
Anar al contingut