Tuit de Marine Le Pen
Tuit de Marine Le Pen
París

Demanen referèndums per marxar de la UE a França, Dinamarca i Holanda

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ha obert la via dels referèndums per marxar de la Unió Europea. Poc després de confirmar-se la victòria del Brexit, partits euroescèptics i xenòfobs han començat a demanar referèndums per marxar de la UE.

El primer ha estat el líder de la ultradreta holandesa, Geert Wilders, que ha assegurat que aquest 23 de juny "l'elit euròfila ha quedat vençuda". Afirma que el Regne Unit "assenyala el camí del futur i de l'alliberament". 

Wilders ja ha batejat el referèndum, l'ha anomentat "Nexit", pel joc de paraules amb el nom del país Netherlands. 

Marine Le Pen també vol un referèndum

La presidenta de l'ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, s'ha mostrat també eufòrica pel resultat del referèndum sobre el Brexit. 

En un missatge al seu compte Twitter, Le Pen es felicita per la decisió dels britànics de sortir de la Unió Europea: "Victòria de la llibertat!".

El tuit segueix: "Com demano des de fa anys, ara cal el mateix referèndum a França i als països de la Unió Europea".

L'esquerra a Dinamarca

A Dinamarca, qui demana el referèndme és la formació rojaverda. La Llista Unitària, quarta força del Parlament danès, fins i tot ha posat dada: el 5 de juny de 2017, coincidint amb el Dia de la Constitució a Dinamarca.

La líder dels roigiverds, Pernille Skipper, considera el "Brexit" un reforç per als treballadors i la democràcia:

"Un referèndum és l'única conseqüència correcta del resultat britànic, però per descomptat ha d'haver temps suficient per al debat"

Els ultranacionalistes danesos, segona força parlamentària i aliats externs del Govern liberal en minoria, també han celebrat el Brexti com un triomf.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut