Concentració d'"amfitrions de llars compartides" reclamant que es reguli la seva activitat

Demanen que es reguli el lloguer d'habitacions a turistes per dies a Barcelona

En ple debat sobre el model turístic de la ciutat, ho reclama l'associació Llars Compartides amb l'argument que moltes famílies en depenen

Actualitzat

Mentre la pandèmia i la pressió de l'Ajuntament de Barcelona han reduït el nombre d'apartaments turístics, hi ha un altre tipus d'habitatges que poden ser considerats turístics: els propietaris o llogaters que lloguen habitacions del seu habitatge habitual per dies

A Barcelona teòricament no està permès -tot i que encara hi ha anuncis en portals d'internet-, a l'espera que s'aprovi definitivament el PEUAT, el Pla Especial Urbanístic d'Allotjament Turístic, que haurà d'incloure una normativa específica sobre les anomenades "Llars compartides".


Per arribar a final de mes

Veïns i hotelers critiquen el model de turisme que acompanya aquesta mena de pràctica, però les plataformes d'"amfitrions" que agrupen els qui lloguen habitacions turístiques ho defensen com una manera de complementar el sou o la pensió.

Concentració d'"amfitrions de llars compartides" reclamant que es reguli la seva activitat

Reclamen que es persegueixin els pisos turístics il·legals que encara funcionen a Barcelona. Mentrestant, continua el debat polític, amb partits a favor i en contra de regular-ho.

La Generalitat va regular el lloguer d'habitacions a turistes l'agost del 2020 limitant-lo a 4 persones durant un màxim d'un mes, i va donar als ajuntaments un any de marge per adaptar la regulació als seus municipis.


7.700 anuncis a internet

A principis d'any, es van detectar 7.700 anuncis de llars compartides a Barcelona i el govern encapçalat per Ada Colau les va prohibir per evitar una saturació d'habitatges turístics i una pressió en el mercat de lloguer. Si en detecta algun cas, obre expedient sancionador.

Us ho expliquem en aquest reportatge de Cristina Herranz, Cristian Carrizo i Ferran Alsius:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut