Lleida

Demanen que el caçador que va matar els agents rurals a Aspa sigui jutjat per assassinat

RedaccióActualitzat
L'advocat que representa les famílies dels dos agents rurals morts a trets per un caçador a Aspa, al Segrià, el 21 de gener, demanarà que l'autor confés del crim sigui jutjat per assassinat i no per homicidi.

Ell lletrat Pau Simarro argumenta que l'acusat, Ismael Rodríguez, va disparar per rematar les víctimes i, a més, els agents no es van poder defensar, per tant, al seu entendre va actuar amb traïdoria.

♦Detingut un caçador per la mort de dos agents rurals a Aspa

Això suposa que l'acusació particular demanarà 20 anys de presó per cada mort, una petició que podria augmentar si també es tinguessin en compte possibles agreujants i se sumen altres delictes com la tinença il·lícita d'armes.

Possible delicte contra la seguretat dels treballadors

Paral·lelament, Simarro no descarta demanar responsabilitats a la Generalitat i al Ministeri de l'Interior. En el cas del govern, perquè es podria considerar que els agents treballaven sense les mesures de seguretat adequades i, en el cas de l'executiu espanyol, per haver concedit la llicència d'armes al noi tot i tenir antecedents conflictius.

Després de declarar davant del jutge el 24 de gener, la Fiscalia ja va demanar l'ingrés a presó de Rodríguez, acusat de dos delictes d'assassinat. El ministeri públic ja va entendre, per tant, que el caçador hauria actuat amb traïdoria i sense que les víctimes poguessin defensar-se.

Interrogaran quatre testimonis

El jutjat d'instrucció 4 de Lleida que s'encarrega de la investigació interrogarà dilluns com a testimonis els quatre caçadors que acompanyaven Ismael Rodríguez el dia dels fets. Simarro considera que la declaració serà important per aclarir alguns "enigmes" importants, sobretot perquè es va trigar tant a trucar als serveis d'emergències, entre 30 i 45 minuts, si es té en compte que la trucada al 112 es va fer a les 11.39 quan els trets s'haurien disparat abans de les 11.

♦El caçador que ha mort dos agents rurals a Aspa tenia la llicència caducada

Més endavant ha de declarar el propietari de l'arma amb què es va cometre el crim, que podria ser acusat d'imprudència temerària o, fins i tot, de cooperador necessari perquè va deixar l'escopeta a Ismael Rodríguez sabent que tenia caducada la llicència per fer-la servir.

Anar al contingut