La pluja ha fet augmentar el cabal del riu Sec a Cerdanyola del Vallès
La pluja ha fet augmentar el cabal del riu Sec a Cerdanyola del Vallès

Rieres plenes i zones inundades per les tempestes a la Catalunya Central i Baix Penedès

A Sabadell han caigut 65 litres per metre quadrat en poca estona

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat i ha demanat limitar la mobilitat durant les tempestes que hi ha hagut aquesta tarda a diversos punts del país. Els aiguats han afectat sobretot les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf i també les comarques del Camp de Tarragona i de Girona.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de temps violent per tempestes que poden anar acompanyades de fort vent, pedra, esclafits o tornados al Moianès, al Bages i al Vallès Oriental i Occidental.

Abans de la mitjanit s'ha rebaixat el pla INUNCAt a prealerta, un cop passat el gruix de les tempestes sense que s'hagin registrat incidències rellevants.

Fins al vespre s'ha demanat molta prudència, en especial per circular a prop de zones inundables i de rius, torrents i rieres.

 

S'han registrat grans acumulacions d'aigua en poc temps. Com els 65 litres per metre quadrat que han caigut en poc més de mitja hora a Sabadell. Els bombers han rebut ja una quinzena d'avisos per la pluja a la cocapital del Vallès Occidental.

 

 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al Vallès Occidental han descarregat 40 litres/m2 en 30 minuts. Una pluja que ha anat acompanyada de pedra o calamarsa.

 

La forta pluja ha provocat la caiguda d'arbres i inundacions per acumulació d'aigua en algunes poblacions, i hi ha talls puntuals en diverses carreteres i carrers.

 

 

Al Baix Penedès també ha plogut amb intensitat. Les precipitacions han superat els 20 litres/m2 en 30 minuts. 

Fins a les 10 de la nit s'han rebut 147 trucades relacionades amb aquests nuclis de tempesta intensa que afecten diferents punts del país. 

 

S'han registrat altres avisos per inundacions de baixos o carreteres a llocs com Martorell o Mont-roig del Camp.

 

La previsió és que fins al vespre les tempestes es puguin mantenir intenses a moltes comarques de forma local. Des de Protecció Civil es demana que s'extremi la precaució a la carretera i que es limiti la mobilitat mentre hi hagi risc de tempestes fortes, almenys fins a les vuit del vespre, hora en què es preveu que remeti l'episodi de pluja.

 

Anar al contingut