Les quatre varietats de gelats que han demanat que es retornin als establiments

Demanen no menjar gelats d'Aldi, Mercadona i Lidl per contenir "cossos estranys"

L'alerta alimentària afecta alguns lots de les marques Gelatelli Eclipse, Espiral i Chupy Fresh

RedaccióActualitzat

S'han detectat "cossos estranys" en alguns lots de gelats dels supermercats Lidl, Aldi i Hacendado, marca blanca de Mercadona. Es demana als consumidors que en tinguin a casa que no se'ls mengin i que els retornin al punt de compra.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta sanitària en què detalla tots els lots afectats.

 

A Lidl, els gelats afectats es diuen Gelatelli Eclipse, de cola, maduixa i vainilla, dels quals es demana no consumir 18 lots amb diferents dates de caducitat.

A Mercadona, es tracta dels gelats Espiral 7x75 de vainilla, taronja i maduixa, de la marca Hacendado. A la llista hi consten desenes de lots.

A Aldi, són els gelats Chupy Fresh, en la varietat de maduixa i llimona, amb cinc lots afectats. El mateix gelat amb gust de cola, vainilla i maduixa té quatre lots més a la llista.

Aquesta darrera cadena de supermercats ha emès un comunicat en què detalla que els "cossos estranys" podrien ser fragments del pal de fusta. Les tres empreses han confirmat que ja estan retirant els gelats.

Alerta sanitària des de Catalunya

L'organisme oficial AESAN ha tingut coneixement dels lots en mal estat a través de les autoritats sanitàries de Catalunya, dins el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

Al juliol ja hi va haver un altre cas de retirada de lots de gelat de la marca Häagen-Dazs procedents de França. S'hi havia detectat òxid d'etilè, una substància que pot induir càncer. L'origen de la contaminació era l'extracte de vainilla de Madagascar.

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut