L'entrada de l'Audiència de Barcelona aquest dijous
L'entrada de l'Audiència de Barcelona aquest dijous

Demanen més de 40 anys de presó als 3 acusats d'una violació múltiple a Molins de Rei

El maig del 2018, tres homes van endur-se la víctima a la sortida d'una discoteca a Molins de Rei i la van violar en un descampat

Actualitzat

La van assaltar a l'aparcament d'una discoteca de Molins de Rei i se la van endur tancada al maleter del cotxe. És un nou cas de violació, i de violació múltiple, el que aquest dijous s'ha jutjat a Barcelona. En aquest cas, son tres els acusats per uns fets que van passar el maig del 2018.

La víctima es va quedar sola quan va tancar el local després d'haver discutit amb una amiga i els agressors haurien aprofitat la vulnerabilitat de la noia per pujar-la al cotxe per la força i traslladar-la de Molins a Sant Boi de Llobregat.

"Em van agafar dels cabells i em van arrossegar fins al maleter". Posteriorment, els agressors l'haurien conduïda fins a un descampat de Sant Boi, on van consumar l'atac. La noia recorda la presència de "quatre o cinc" homes, però que van ser tres els que la van violar.

Després de l'agressió, la noia va tornar a quedar sola i relata que va caminar fins a l'estació de Sant Boi de Llobregat a buscar ajuda.

Un mes després que passessin el fets, el juny del 2018, es van detenir quatre homes per la violació en grup a la sortida de la discoteca Be Disco.


Més de 40 anys de presó per a cadascun

Els tres acusats està previst que declarin dilluns. Les penes que els demana el fiscal són altes, més de 40 anys de presó, perquè aplica la doctrina del Suprem de considerar-los també cooperadors de les violacions de què estan acusats els seus companys d'agressió.

A un d'ell a més, li afegeix més anys per un delicte de revelació de secrets per la difusió de les fotografies de la noia que es van fer després de la violació.
 

Revictimització durant el judici

En el judici, les preguntes d'alguns advocats han intentat fer caure en contradiccions la víctima i han provocat una doble victimització.

La víctima ha declarat que des d'aleshores no surt sola de casa. Els experts celebren l'augment de penes, però demanen que als judicis es posi més el focus en els actes dels acusats que no pas en la víctima.

I la sensació que és una violència que va en augment la constaten els mateixos jutges. Així ho explica Lucía Avilés, magistrada i fundadora de Mujeres Juezas:

"Estem veient un empitjorament d'aquest tipus de conductes. És veritat que es denuncia més, però al final té com a teló de fons diari -sigui notícia o no- la violència que s'exerceix contra les dones en qualsevol de les seves manifestacions."

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut