Demanen la dimissió de Valls per absentisme dels seus càrrecs públics a França

A França ja donen per fet que l'exprimer ministre serà el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona

RedaccióActualitzat

Quan només falten dos dies perquè Manuel Valls aclareixi si accepta l'oferta que li ha fet Ciutadans per ser el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona, a França ja ho donen per fet.

Divendres, Valls va fer un tuit amb els seus peus trepitjant la rajola de Barcelona que podria indicar que ja ha pres una decisió respecte a les eleccions municipals a Barcelona.

No se sap, però, si per Ciutadans, que ja va dir que n'estarien encantats, o si per alguna candidatura més àmplia. Dimarts, Valls farà una conferència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona on s'espera que ho confirmi. 

 

Per això, està creixent una campanya a França perquè l'exprimer ministre renunciï als càrrecs públics de diputat i conseller municipal que encara manté.

Ja s'han recollit més de 20.000 firmes denunciant la seva absència a les institucions franceses i, avui, la seva oponent a les legislatives de l'any passat li ha exigit directament la dimissió.

Farida Amrani va ser la contrincant de Manuel Valls a les legislatives de l'any passat a la circumscripció de l'Essonne, al sud de París. Des de fa temps denuncia l'absència de l'exprimer ministre a l'Assemblea Nacional i també a l'Ajuntament d'Évry d'on és conseller. 

Valls va derrotar Amani el 2017 només per 139 vots. 

A Twitter, Amrani va respondre amb una foto amb el nom de la seva ciutat, Évry, davant de la qual Valls va penjar-ne una altra divendres amb un enigmàtic Barcelona.

 

La dimissió de Manuel Valls comportaria la convocatòria d'unes eleccions legislatives parcials a la seva circumscripció per rellevar-lo.

Alguns partits temen que La República en Marxa intenti evitar-ho tenint en compte el mal moment de popularitat d'Emmanuel Macron. 

ARXIVAT A:
Eleccions
Anar al contingut