Participants de la Marxa per la Llibertat després de sortir de Berga cap a Manresa (ACN/Albert Lijarcio)

Demanen fins a 10 anys de presó per llançar objectes davant la Guàrdia Civil de Manresa

Els fets van passar l'octubre del 2019 quan una de les Marxes per la Llibertat entrava a la capital de Bages

RedaccióActualitzat

Quatre joves que van participar en la Marxa per la Llibertat que es va fer l'octubre del 2019 contra la sentència del judici del procés s'enfronten a una pena de presó d'entre 7 i 10 anys per uns incidents davant la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa.

És la petició de la Fiscalia, que acusa els quatre joves de desordres públics, atemptat contra l'autoritat, danys i dotze delictes de lesions per haver llançat objectes contra la línia policial que protegia la caserna.

La plataforma de suport presentada aquest dilluns diu que tot plegat és una "farsa", nega que els quatre investigats siguin els autors materials del llançament i assegura que no hi cap prova que demostri el contrari. 

Es dona la circumstància que els quatre joves no van ser detinguts en el moment dels fets, sinó hores més tard. 

La plataforma Bagencs per la Llibertat, a més, assegura que no hi ha cap prova contra aquests quatre joves i denuncia que la Generalitat s'hagi presentat com acusació particular, amb una petició de més de dos anys de presó i una multa de 12.000 euros per a cadascun.

També ha entrat mocions a tots els ajuntaments per demanar-ne l'absolució.

De moment, el judici no té data.


Cinc marxes contra la sentència del procés

El 16 d'octubre del 2019, cinc marxes van sortir cap a Barcelona des de Tarragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona per protestar contra la sentència del judici del procés. La que va sortir de Berga va fer nit a Manresa.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut