Fotograma d'un vídeo de l'agressió patida per un jove independentista el 17 d'octubre del 2019 a Barcelona

Demanen cinc anys de presó als ultres que van apallissar un jove l'octubre de 2019

Eren participants d'una concentració a la plaça Artós de Barcelona durant les mobilitzacions en protesta per la sentència del Suprem sobre l'1-O

Josep Maria Camps ColletActualitzat

La Fiscalia ha demanat que es condemni a cinc anys de presó cadascun dels quatre ultradretans que van apallissar un jove a Barcelona l'octubre del 2019.

Van perpetrar l'agressió la quarta nit de manifestacions després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes de l'1-O.


"El van considerar 'enemic' a abatre"

Adreçant-se al jutjat 25 de Barcelona que instrueix el cas, la Fiscalia demana aquesta pena per un delicte de lesions amb els agreujants de discriminació ideològica i també de superioritat.

El fiscal detalla l'historial previ dels acusats en incidents al carrer i també l'activitat a les xarxes socials, i considera provat que tots quatre van protagonitzar l'agressió contra el jove:

"... al qual van vincular amb el moviment independentista i al qual, per tant, van considerar 'enemic' a abatre i, moguts per la seva profunda animadversió a la ideologia que li van atribuir i amb voluntat manifesta de menyscabar la seva integritat física, aprofitant l'avantatge que els conferia la seva composició numèrica, el van abatre de manera ràpida i conjunta en una autèntica massa d'assetjament..."

La Fiscalia també demana que se'ls prohibeixi anar a manifestacions o concentracions a Barcelona durant cinc anys després de complerta la pena de presó.

Concentració d'ultradretans a la plaça Artós, el 17 d'octubre del 2019

Els fets van passar el 17 d'octubre del 2019: els acusats van participar en una concentració d'ultradreta a la plaça Artós de Barcelona i van baixar després caminant al centre de la ciutat.

Al xamfrà del carrer Balmes amb el carrer Rosselló, en ple Eixample, van atacar juntament amb altres companys el jove de 23 anys J.B., i el van apallissar amb cops de pal i puntades de peu.

 

Els Mossos van rebre moltes crítiques per la seva actuació aquell dia, i els van acusar de no haver impedit que els ultres arribessin fins al centre i cometessin aquesta agressió.

L'endemà els Mossos van detenir dos dels agressors, que el jutge va enviar a presó provisional, i una setmana després van detenir-ne un altre.

El quart no el van detenir fins gairebé un mes després de l'agressió.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésExtrema dretaIndependènciaProcés català
Anar al contingut