Demanen al jutge que citi el subinspector de la policia espanyola que va lesionar una dona a l'institut Pau Claris l'1-O

ACN Barcelona.-Alerta Solidària ha demanat aquest dijous al Jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona que citi a declarar en qualitat d'investigat el subinspector de la policia espanyola que va lesionar una dona, Marta T., a l'institut Pau Claris de Barcelona en la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. La identificació de l'agent va ser possible gràcies a les imatges gravades aquell dia. La relació dels agents que van actuar i la correspondència entre el distintiu que portaven i el número personal de cadascun, aportada pel cos policial a requeriment del jutjat, va permetre identificar el subinspector.

Alerta Solidària instarà en els propers dies el jutjat d'instrucció a practicar noves diligències per "depurar responsabilitats més enllà dels agents concrets que puguin resultar autors de fets delictius", segons assenyala en un comunicat aquesta organització, que s'autodefineix com 'antirepressiva de l'Esquerra Independentista'. Alerta Solidària considera que la coordinació de l'operatiu policial per evitar l'1-O i les càrregues als centres de votació "apunten a una responsabilitat clara i directa dels comandaments policials i polítics" i subratlla els "esforços" per "combatre" el que titlla d'"impunitat policial i política per la repressió i violència" d'aquella jornada. Alguns dels lesionats en les càrregues policials de l'1-O a la ciutat de Barcelona van començar a identificar fa unes setmanes els agents que els haurien agredit. Després de rebre desenes de denúncies i informes mèdics, el Jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona va demanar a la policia espanyola que li enviés un llistat amb la identitat dels agents que van actuar a cadascun dels 25 col·legis electorals intervinguts de la capital catalana aquell diumenge.

Anar al contingut