Incendi a les Borges del Camp provocat per una foguera mal apagada l'abril del 2005  (ACN)
Incendi a les Borges del Camp provocat per una foguera mal apagada l'abril del 2005 (ACN)
Les Borges del Camp

Demanen 7,5 anys de presó per l'incendi provocat per un foc de calçotada mal apagat

Les flames van cremar prop de 120 hectàrees al Baix Camp i van obligar a desallotjar més de 200 veïns

Actualitzat

Un veí de les Borges del Camp afronta set anys i mig de presó per no haver apagat bé la foguera d'una calçotada a la seva finca. Les brases de la calçotada van provocar un incendi forestal que va arrasar 120 hectàrees i va obligar a desallotjar més de 200 veïns.

Els fets es remunten a l'abril del 2005, però es jutjaran la primera setmana de desembre a la secció segona de l'Audiència de Tarragona.

La Fiscalia acusa l'home d'un delicte d'incendi forestal per imprudència i li reclama que pagui els gairebé 215.500 euros que va costar tota l'operació d'extinció. A més, sol·licita que indemnitzi l'administració amb prop de 365.000 euros pels danys, perjudicis i pèrdues ocasionats en matèria ambiental.

Segons el relat de la Fiscalia, cap a dos quarts d'una del migdia del 10 d'abril del 2005 l'acusat va encendre una foguera per fer una calçotada amb la família en una parcel·la de la zona dels Pedrets. Cap a quarts de cinc de la tarda, l'home va apagar la foguera sense comprovar si estava del tot extingida.

Aquell dia bufava vent amb cops superiors als 20 quilòmetres per hora, cosa que va desplaçar unes brases que van encendre les fulles seques d'uns pins propers. Això va reactivar el foc i va fer que es propagués ràpidament fins a la urbanització de les Pedreres, la qual cosa va obligar a desallotjar 200 veïns.

El foc no es va donar per extingit fins al cap de dos dies. Va cremar prop de 120 hectàrees dels municipis de les Borges del Camp, Maspujols, Alforja i l'Aleixar. En les tasques d'extinció es van mobilitzar 248 bombers, 77 vehicles d'extinció i sis mitjans aeris.

La Fiscalia acusa el veí de les Borges del Camp de contravenir la prohibició que hi havia vigent d'encendre foc a les zones forestals i de no demanar tampoc cap autorització.

Ara li reclamen que indemnitzi l'administració amb gairebé 600.000 euros pel cost de l'operació d'extinció de l'incendi i pels danys, perjudicis i pèrdues ambientals ocasionats.

 

 

 

ARXIVAT A:
IncendisJudicial
Anar al contingut