Demanen 2 anys de presó per al policia que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs
Jordi Borràs, amb lesions a la cara després de l'agressió

Demanen 2 anys de presó per al policia que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs

A més, la Fiscalia demana que s'arxivi la denúncia que l'inspector va presentar contra Borràs

Actualitzat

La Fiscalia de delictes d'odi demana dos anys de presó per al policia nacional que el mes de juliol passat va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs en un carrer del barri Gòtic de Barcelona.

El fiscal considera que l'inspector, adscrit a la Brigada Provincial d'Informació, és autor d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per motius ideològics.

A més, el ministeri públic demana el sobreseïment de la causa contra Borràs -que va ser denunciat pel policia- ja que considera que "no queda acreditada la seva participació en les lesions patides per l'acusat".

Segons l'escrit, no queda demostrat que el fotoperiodista donés un cop de puny al front a l'agent de la policia espanyola. Al seu compte de Twitter, Jordi Borràs ha afirmat que es tracta d'una molt bona notícia:

 

 

A més, també sol·licita la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el període de la condemna, i que Borràs sigui indemnitzat amb 7.500 euros per les lesions rebudes, tant físiques com psicològiques.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Borràs ha explicat que té moltes ganes que arribi el judici, i celebra que la fiscalia demani el sobreseïment de la causa contra ell:

 

"És només la posició de la fiscalia, però és molt bon símptoma que la fiscalia -prèviament al judici- ja es posicioni havent escoltat les declaracions dels testimonis. Per tant és una molt molt bona notícia".

 

Agressió en ple carrer

Els fets van passar el 16 de juliol al carrer Capellans de Barcelona cap a les vuit del vespre quan Borràs sortia de cobrir un acte a l'Ateneu Barcelonès.

Un home d'uns 40 anys que el va reconèixer se li va apropar cridant visques a Espanya i a Franco i li va clavar diversos cops, que li van deixar ferides sagnants a la cara.

Un veí de la zona va intentar immobilitzar l'agressor, que es va identificar com a policia ensenyant una placa. L'agressor anava armat amb una navalla que li va caure en la fugida, quan diversos veïns el van intentar aturar per evitar que fugís.

El policia és un comandament de la Brigada Provincial d'Informació adscrit a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Està especialitzat en l'àmbit d'informació relacionat amb l'extremisme jihadista i continua treballant a la comissaria de la Verneda.

ARXIVAT A:
Procés catalàPolicia NacionalJudicial
Anar al contingut