Madrid

Demanen 2 anys de presó per a la infermera que va alimentar per la via equivocada el nadó Rayán

La fiscalia de Madrid demana dos anys de presó per a la infermera que va alimentar per una via equivocada el nadó prematur Rayán, fill de la primera víctima mortal de la grip A a Espanya. L'error va causar la mort del petit. El fiscal acusa la infermera d'homicidi imprudent per aquesta negligència mèdica i, a més, demana cinc anys d'inhabilitació professional. La jove de 24 anys acusada de la mort del nadó era el primer dia que treballava a l'UCI de Neonatologia de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid. La noia, que s'havia d'encarregar d'alimentar el nadó, va subministrar-li la llet per via intravenosa en lloc de fer-ho per sonda nasogàstrica en confondre's de via. Com a conseqüència, el nadó va tenir una fallada múltiple i va morir el 13 de juliol de 2009.

Actualitzat
El fiscal demana dos anys de presó per homicidi imprudent per a la infermera que va alimentar Rayán, el nadó prematur de la primera víctima de la grip A a Espanya, i que va morir el 13 de juliol del 2009. La fiscalia considera que l'acusada, que el dia dels fets era el primer dia que treballava a l'UCI de Neonatologia de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, va ometre "les més elementals normes de precaució i, sense estar qualificada per fer-ho, va subministrar la llet al nadó per via intravenosa en comptes de fer-ho per la sonda nasogàstrica". Això va provocar una fallada múltiple en el nadó.

La investigació que es va obrir poc després dels fets va descobrir que la infermera no era l'encarregada d'alimentar el nadó, però que es va oferir a fer-ho quan la supervisora va haver de sortir per atendre una urgència. Aleshores, l'hospital Gregorio Marañón va reconèixer que es tractava d'un error mèdic molt greu.

Per la seva banda, el pare de Rayán, Mohamed El Ouriachi Dadach, va renunciar a emprendre accions penals quan es van obrir les diligències després de rebre una indemnització de 165.000 euros del Servei Madrileny de Salut.


Anar al contingut