Demanen 164 anys de presó per una violació en grup a una menor a Pineda de Mar

La víctima diu que va veure com la gravaven i que es va intentar suïcidar, i els acusats asseguren que va ser consentit

Begoña Grigelmo MiguelActualitzat

La fiscalia demana 164 i 149 anys de presó per a dos joves per participar presumptament en una violació en grup a una menor de 14 anys a Pineda de Mar, al Maresme, i difondre'n diversos vídeos a les xarxes socials.

Els fets van passar fa poc més de dos anys quan un grup d'almenys deu joves van fer pujar la víctima a una muntanya i, en una masia abandonada de Pineda de Mar, la van violar per torns.

Segons l'escrit de l'acusació, hi havia dos majors d'edat, els que es jutgen a l'Audiència de Barcelona, i dos nois que encara no tenien 18 anys. D'altres menors s'ho miraven.

Dos anys després dels fets, el fiscal demana 149 anys de presó per a un dels acusats i 164 per a l'altre, per onze delictes d'agressió sexual i també per elaborar pornografia infantil. Perquè, mentre violaven la noia, també en feien fotos i vídeos amb els mòbils. Fins i tot un d'ells va pujar-ne un al seu compte d'Instagram.

Els dos acusats, durant el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN/Miquel Codolar)
Els dos acusats, durant el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN/Miquel Codolar)

En la sessió d'aquest dijous s'ha sentit la declaració gravada de la víctima, que en el moment dels fets tenia 14 anys i tenia diferents trastorns de salut mental. Ha dit, entre altres coses, que va veure com la gravaven i que aquella mateixa nit es va intentar suïcidar.

La jove, que va estar ingressada en un centre hospitalari durant un mes i mig després de la violació, també va tenir estrès posttraumàtic a causa de la gravació i difusió dels vídeos a les xarxes socials.

Els acusats van declarar a la primera sessió del judici, aquest dilluns. Diuen que són innocents i que els fets van passar amb el consentiment de la noia.

Però arran de la sentència de La Manada de Pamplona, que una violació la cometin diversos agressors i en un lloc aïllat ja són factors suficients per considerar que es tracta d'una agressió sexual i no d'un abús, i, per tant, perquè es pugui imposar una pena més alta.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut