Un moment del judici a l'Audiència de Barcelona (ACN/Pol Solà)
Sant Cugat del Vallès

Demanen 111 anys de presó a un osteòpata per abusos sexuals a 23 dones, moltes embarassades

La Fiscalia fa aquesta petició pels abusos que hauria comès a pacients entre els anys 2013 i 2016

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra un osteòpata de Sant Cugat acusat d'abusar sexualment de 23 dones, moltes de les quals estaven embarassades.

La Fiscalia demana per a ell 111 anys de presó i una indemnització per danys morals i psicològics per un valor total de 255.000 euros.

En concret, demana 10 anys per un delicte d'abús sexual continuat amb penetració, 56 anys per set delictes d'abús sexual amb penetració, 39 anys per tretze delictes d'abús sexual i 6 més per dos delictes d'abús sexual continuat.

Els fets haurien passat entre 2013 i 2016, a la consulta que l'home tenia a casa seva i en una consulta privada, a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental.


L'acusat defensa una "finalitat terapèutica"

El judici s'ha obert amb la declaració de l'home, un diplomat en fisioteràpia que era un professional de prestigi en l'àmbit dels tractaments prepart i postpart.

Ha declarat que els tractaments estaven justificats per les patologies de les dones.

Ha estat una declaració breu, de dos minuts, en què només ha respost a les preguntes del seu advocat per dir que sempre ha actuat amb finalitat "terapèutica" i "per beneficiar el pacient".


Les víctimes denuncien la situació de superioritat de l'acusat

La Fiscalia i les víctimes descriuen una situació ben diferent i asseguren que l'home es va aprofitar de la seva situació de superioritat. 

En declaracions als mitjans, Laia Serra, advocada de 7 de les 23 víctimes, ha remarcat que l'acusat era "una eminència" i "una persona molt respectada amb una especialització molt concreta".

Aquesta circumstància, juntament amb "l'etapa vital en què estaven", va fer que les víctimes "tinguessin una extrema dificultat per detectar aquesta situació" d'abusos, ha afegit Serra.

Això, ha explicat Serra, les ha dut a uns "processos personals de mesos i anys", en alguns casos.    

Considera, a més, que la defensa de l'home "està intentant emmascarar amb un debat tècnic el que és una situació de violència sexual".

El judici, que està previst que duri dues setmanes, continuarà demà amb la declaració de les víctimes, que es farà a porta tancada.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut