Miguel Ángel Fernández Ordóñez en una imatge d'arxiu
Miguel Ángel Fernández Ordóñez en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Demanden el governador del Banc d'Espanya i el seu predecessor per la crisi de bancs i caixes

La Confederació Intersindical de Caixes (CIC) ha denunciat davant de la Fiscalia General de l'Estat el governador del Banc d'Espanya i el seu predecessor en el càrrec com a responsables de la crisi. Els sindicats acusen Miguel Ángel Fernández Ordóñez i el seu antecessor, Jaime Caruana, d'un delicte de prevaricació per omissió. És a dir, de no haver fet res tot i tenir informes que alertaven que el sistema financer espanyol acumula riscos per l'evolució del mercat immobiliari.

RedaccióActualitzat
Els sindicats consideren que podrien haver comès un delicte de prevaricació per omissió, ja que -segons creuen- tenien prou informació per evitar l'actual situació financera, però no hi van fer res. Els sindicats de caixes asseguren que tots dos disposaven d'informes elaborats pels inspectors del mateix Banc d'Espanya que advertien de "l'alt nivell de risc acumulat en el sistema financer espanyol".

Concretament, fan referència a un informe d'aquests inspectors datat del 25 de maig del 2006 en què s'advertia a l'aleshores ministre d'Economia, Pedro Solbes, que hi havia "motius suficients per preocupar-se" i el risc que els errors del sistema financer "s'acabessin transferint a la societat en el seu conjunt".

La denúncia s'adreça no només a Fernández Ordóñez i Caruana, sinó també a les cúpules directives dels bancs i caixes, les empreses auditores i les societats de taxació, que segons el CIC són corresponsables de la situació.

Anar al contingut