València / Barcelona

Demà comença a València la Trobada Mundial de les Famílies, que tancarà el papa Benet XVI el 9 de juliol

Demà comença a València la Trobada Mundial de les Famílies, que conclourà amb la visita del papa Benet XVI el pròxim cap de setmana del 8 i 9 de juliol. Des de Catalunya es calcula que seran unes deu mil les persones que s'hi desplaçaran, i el bisbat de Barcelona ja ha començat a repartir milers de motxilles del pelegrí. A les bosses, a més d'aigua i una gorra, hi ha dues guies per seguir els actes i un llibre del papa sobre les famílies. Amb els 35 euros que els fidels paguen per cada motxilla es finançarà una part del cost de l'esdeveniment, com les pantalles gegants o els lavabos portàtils. A València, s'hi desplaçaran, segons les previsions dels organitzadors, més d'un milió de persones.

Actualitzat

València s'està preparant per rebre el pontífex i els més d'un milió de visitants que, segons les previsions de l'organització i del govern valencià, seguiran els actes de Benet XVI. En l'espai més emblemàtic de la ciutat, entre els edificis dissenyats per Santiago Calatrava, s'ha habilitat l'escenari des d'on el papa Benet XVI presidirà els principals actes de la cinquena Trobada Mundial de les Famílies, una cerimònia festiva i una missa.

L'escenari, de 2.700 m2, on hi ha l'altar, està acompanyat d'una torre de 35 metres. A sota, s'han instal·lat sales privades per als reis i les autoritats i una sagristia per al pontífex. Els 3.000 concelebrants de l'eucaristia ocuparan una corona al voltant de l'altar. La plaça d'Europa, l'avinguda del Saler i el llit sec del Túria s'han preparat per rebre més d'un milió de pelegrins, encara que només uns quants milers tindran una visió directa de l'altar, 100.000 amb cadira. La resta haurà de seguir els actes a través de 50 pantalles gegants.

València s'està preparant a fons per al primer viatge de Benet XVI a Espanya. Vigilància extrema i reforç policial i de la Guàrdia Civil, a més de 200 voluntaris de l'exèrcit. S'estan instal·lant quasi 500 fonts, milers de serveis i un ampli dispositiu sanitari amb tres hospitals de campanya. Només la plataforma central, amb una torre que vol ser com un far per als pelegrins, té un cost de més de 800.000 euros. L'organització de la Trobada de les Famílies va pressupostar a l'inici l'esdeveniment en 20 milions d'euros. No s'han tornat a concretar xifres; només s'ha afegit que no s'hi escatimaran diners perquè la repercussió mundial mereix la pena.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut