La generosa oferta de Delta es podria repetir durant aquest llarg cap de setmana festiu als EUA
La generosa oferta de Delta es podria repetir durant aquest llarg cap de setmana festiu als EUA

Delta ofereix 10.000 dòlars a canvi de retornar bitllets d'un vol amb overbooking

L'aerolínia buscava de forma urgent vuit voluntaris disposats a renunciar als seus seients en un vol de Minneapolis a Alaska

RedaccióActualitzat

L'aerolínia nord-americana Delta Airlines ha ofert 10.000 dòlars als passatgers disposats a canviar els seus bitllets de vols amb overbooking. L'oferta de la companyia aèria arriba enmig d'una onada de retards i cancel·lacions de vols als Estats Units.

Els vols amb sobrevenda de bitllets són habituals als Estats Units, especialment a les aerolínies de baix cost. Normalment les companyies informen els viatgers abans de l'embarcament i busquen voluntaris disposats a canviar el seu vol pel següent sense cost o amb algun avantatge afegit, com un vol gratuït.

Des del mes de maig, als aeroports dels Estats Units i d'Europa es repeteixen els problemes de cues i aglomeracions per la tornada del turisme massiu després de més de dos anys de pandèmia.

Però en aquesta ocasió Delta buscava de forma urgent vuit voluntaris disposats a renunciar als seus seients en un vol de Minneapolis a Alaska. Entre els passatgers, el periodista Jason Aten, de la revista Inc. Magazine, que esperava amb la seva família a la terminal per agafar el vol. Ha estat ell qui ha explicat en què va consistir la inusual i temptadora oferta.

Segons relata Aten, agents de Delta Airlines van arribar a oferir per megafonia 10.000 dòlars en reintegrament a canvi de cada passatge. A més, explica, els agents oferien ingressar els diners en el moment als passatgers amb l'aplicació d'Apple Pay.

Interior d'un aparell de Delta Airlines
Interior d'un aparell de Delta Airlines

La companyia aèria ha confirmat que els seus agents tenen autoritat per "oferir compensacions" als passatgers a canvi dels seus seients en cas d'overbooking.

La generosa oferta de Delta es podria repetir durant aquest cap de setmana. Als Estats Units el 4 de juliol és festiu, se celebra el Dia de la Independència i molts nord-americans viatgen aquell dia per reunir-se amb les seves famílies. És previsible, doncs, que es tornin a registrar problemes de retards i cancel·lacions degut a la falta de personal en aerolínies i aeroports.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTurismeAeroports
Anar al contingut