Dolores Delgado destaca que, en el judici de l'1-O, Espanya ha demostrat que té un sistema judicial "de garantia"
Dolores Delgado destaca que, en el judici de l'1-O, Espanya ha demostrat que té un sistema judicial "de garantia"

Delgado sobre el judici: "Ens hem adonat que tenim un dels millors sistemes judicials"

La ministra de Justícia afirma que és un "judici impecable des de tots els àmbits" i "carregat de professionalitat"

RedaccióActualitzat

En la recta final del judici del procés, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha subratllat que el sistema judicial espanyol ha demostrat que és "un dels millors". Ha negat que hi hagi contradiccions entre la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que imputen als acusats els delictes de rebel·lió i sedició, respectivament. Segons Delgado, es tracta de la valoració de les proves de cada part.

La ministra de Justícia ha qualificat el judici d'"impecable" des de tots els punts de vista, i ha afirmat que les diferents parts han exercit amb "professionalitat":

"Ens hem adonat que tenim un dels millors sistemes judicials. És un sistema de garantia. Crec que ha estat un judici impecable, impecable des de tots els àmbits. Hem de donar les gràcies, per descomptat, a la bona actuació tant del tribunal i de les acusacions com de les defenses. Crec que és un judici carregat també de professionalitat i cadascú ha seguit l'estratègia que ha volgut."


Dolores Delgado ha indicat que el judici ha estat "un exemple de transparència" per a tot el món i que ha situat Espanya al capdavant perquè s'ha pogut "seguir minut a minut".

 

Últims dies del judici del procés al Suprem (EFE) 


Sobre la sentència, la ministra ha dit que serà "complicada", que requereix una "reflexió seriosa" per part al tribunal i que això suposa que "portarà temps". S'ha mantingut al marge de donar cap opinió i s'ha limitat a dir que és el tribunal qui ara haurà de treballar:

"Pel que fa al fons o al contingut substantiu, em permetrà que no pugui opinar perquè ara, a partir d'aquest dimecres, quedarà vist per a sentència després de l'última paraula dels acusats i ja és el treball fi que li toca fer i que ha de fer el tribunal."

 

Són els últims dies del judici, els moments culminants, amb l'exposició de les conclusions definitives de les defenses dels 12 acusats.

Qui primer ha exposat aquestes conclusions ha estat Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, que ha assegurat que les acusacions s'han basat només en estridències, exageracions i "alguna mentida". Tot plegat, ha dit, "soroll de fons" per amagar que no hi ha proves.

ARXIVAT A:
Judici procésJudicialTribunal Suprem
Anar al contingut