Montserrat

Dejuni a Montserrat per demanar la llibertat per als presos independentistes

L'acció de protesta està promoguda per l'ANC

RedaccióActualitzat

Montserrat s'ha convertit, una altra vegada, en un espai de reivindicació. Diversos grups de persones, que es van rellevant, hi estan fent dejuni per demanar la llibertat dels polítics presos i el retorn dels que són fora. No és l'únic espai on s'està fent a Catalunya, en una iniciativa promoguda per l'ANC.

Als activistes, els han cedit unes sales a l'edifici d'hostes més antic del monestir. Allà, un grup de deu persones deixen de menjar entre dos dies i, com a màxim, una setmana. Quan acabin, els rellevarà un altre grup. La idea és estendre la protesta, que sigui col·lectiva i que es faci a més llocs.

El dejuni s'inspira en accions de protesta genuïnament pacifistes. Els seus referents són Lluís Maria Xirinacs i Mahatma Ghandi.

Una iniciativa similar, a favor dels presos del procés, la va protagonitzar el col·leciu Fam de Llibertat, una organització que proposa els dejunis col·lectius com a eina per lluitar contra les injustícies. Al Casal Parroquial de Cornellà un grup es va mantenir fent dejuni fins a les eleccions del 21D.


Als anys setanta, un grup de 300 intel·lectuals es va tancar a Montserrat en una assamblea permanent per protestar pel procés de Burgos contra militants d'ETA.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut