Papereres a terra en una manifestació a Barcelona per Pablo Hasél
Papereres a terra en una manifestació a Barcelona per Pablo Hasél

Deixen en llibertat el ciutadà escocès detingut en les protestes per Hasél

L'Audiència de Barcelona li retira el passaport, però contradiu la Fiscalia i el jutge que afirmava que el Brexit podia dificultar l'extradició si fugia al Regne Unit

Redacció/ACNActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat provisional el ciutadà escocès detingut a principi de febrer en els aldarulls durant les protestes a favor de Pablo Hasél. L'home va ingressar a la presó el 8 de febrer i no n'havia sortit encara.

El tribunal, contra el criteri de la Fiscalia i del jutge que el va enviar a presó, diu que l'home té prou arrelament a Barcelona, on viu des de fa quatre anys. Viu en un pis i té parella, a més de treballar en la mateixa empresa des de fa quatre anys.

Ara, el tribunal li retira el passaport, li prohibeix sortir de l'estat espanyol i l'obliga a comparèixer cada quinze dies al jutjat. A més, rebaixa la suposada gravetat de les acusacions i diu que, fins i tot en cas que fugís de la justícia espanyola, podria ser jutjat en rebel·lia, perquè els delictes no suposen penes de presó importants.

William A. està investigat per atemptat a l'autoritat, danys i desordres públics. L'acusen d'haver mogut contenidors i de tirar una pedra contra una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. La policia assegura que també va trencar aparadors amb el seu monopatí.

La majoria de detinguts que van passar a disposició judicial en les diverses jornades de protestes han anat quedant en llibertat, molts el mateix dia. Aquesta setmana ha quedat en llibertat l'acusada de provocar l'incendi de la furgoneta de la Guàrdia Urbana. Segons va explicar la defensa a TV3, el jutge va estimar el seu recurs amb una pericial per acreditar que la persona que es veu a les imatges llançant el líquid inflamable no és la detinguda.

Des de l'inici de les manifestacions el 16 de febrer en diversos punts de Catalunya, 142 persones han estat detingudes per delictes d'aldarulls i atemptat a l'autoritat.

ARXIVAT A:
Pablo HasélJudicial
Anar al contingut