Imatge de recurs d'una partitura sobre un teclat de piano (stevepb)
El veí va disposar que l'herència s'havia de destinar a l'ensenyament de la música a Sant Esteve de Palautordera (stevepb)
Sant Esteve de Palautordera

Deixa en herència un milió a Sant Esteve de Palautordera per a l'ensenyament musical

En el testament, un veí va deixar els seus estalvis i tres propietats a aquest municipi del Montseny i a la Generalitat, a canvi que es destinessin a promoure l'ensenyament musical

RedaccióActualitzat

Un veí de Sant Esteve de Palautordera ha deixat en herència prop d'un milió d'euros al municipi a canvi que s'inverteixen en l'ensenyament de la música en aquest poble de la falda del Montseny. El llegat de Jaume Puig i Arabia s'ha repartit a parts iguals entre l'Ajuntament i la Generalitat.

El veí va fer constar en el testament, de l'any 2014, que deixava en herència 400.000 euros en comptes corrents i tres immobles: la masia Can Pujolet, de Sant Esteve, que és on va néixer; un habitatge al passeig del Remei de Santa Maria de Palautordera; i un estudi a Barcelona. La venda de les propietats s'ha traduït en 490.000 euros per invertir en l'aprenentatge de la música.

 

L'alcalde de Sant Esteve, Dani Fernández, ha explicat que es plantegen crear una fundació per gestionar el patrimoni heretat:

"Ens serviria com a eina per a fer diferents projectes, des de beques per a la gent jove o gran, ajuts a l'escola de música per fer-la més gran, adequar les instal·lacions i aïllar les aules o també comprar instruments."

 

El Departament d'Ensenyament té previst destinar els diners a l'Escola Vallmanya i l'Institut Can Record, tots dos de Sant Esteve, un municipi de 2.500 habitants.

Anar al contingut