Degoteig de baixes a Ciutadans: els 5 regidors de Vila-seca estripen el carnet

En les últimes hores també han deixat el partit 4 diputats de les Corts Valencianes i l'exconsellera de Cultura madrilenya

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Continua el degoteig de baixes de Ciutadans, i no només a Madrid, on ha desaparegut del govern regional, després del fracàs a les eleccions d'aquest dimarts.

A Vila-seca, al Tarragonès, els cinc regidors de la formació taronja han decidit abandonar el grup municipal i continuar com a no adscrits.

Els regidors es neguen a retornar l'acta perquè diuen que és personal.

Joan Anton Ramírez, un dels regidors que han deixat el partit, diu que no pleguen per responsabilitat i perquè estimen el municipi, i assegura que ho farà "el dia que Arrimadas i Carrizosa deixin el seu càrrec per on han portat el partit i ho facin també els exdiputats del Parlament col·locats en càrrecs de confiança".

Ciutadans va ser la segona força més votada a Vila-seca en les últimes eleccions municipals. Va passar de 3 a 5 regidors i es va convertir en el grup municipal amb més representació de tot Catalunya.

Però aquest dijous, els 5 regidors van anunciar que abandonen el partit per crear una nova plataforma, "Vila-seca som tots", amb la qual es presentaran a les pròximes eleccions.

 

Arxiu de tots els regidors de l'Ajuntament de Vila-Seca (ACN/Núria Torres)

El pressupost, el primer trencament

Ramírez explica que les desavinences amb l'executiva de Madrid van començar a mitjans de l'any passat, quan els regidors de Ciutadans van donar suport als pressupostos municipals en contra del posicionament de la direcció del partit.

"Hi ha discrepàncies insalvables amb la direcció i organització territorial i autonòmica en la manera de veure i gestionar la política municipal. Ells tenen un camí marcat per fer política a Catalunya i nosaltres en tenim un altre per a Vila-seca."

Ramírez explica que els comptes que van aprovar recollien una part important del seu programa i que ara toca defensar-ho. Afegeix, a més, que Vila-seca "està en un moment complicat, en què s'han de prendre decisions importants com Hard-Rock o el frontal marítim de la platja de la Pineda i cal fer front comú i donar suport a l'Ajuntament".

Quatre baixes més a les Corts Valencianes

Quatre diputats més de Ciutadans a les Corts Valencianes han abandonat el partit i el grup aquest divendres, un pas que ja va fer Toni Cantó per sumar-se a la llista d'Ayuso a les autonòmiques. La justícia no va avalar la candidatura de Cantó i al final no es va poder presentar a les eleccions. Els quatre diputats però, continuaran al parlament valencià com a no adscrits.

La baixa l'han comunicat a través d'una carta en què critiquen el gir ideològic fet per la nova direcció d'Inés Arrimadas, a qui acusen de ser una crossa de Pedro Sánchez. També els retreuen que no hagin fet autocrítica després d'haver-se quedat fora del govern de la Comunitat de Madrid.

El degoteig de baixes al partit és continu des de la patacada de Cs a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Al març Arrimadas va intentar refer la direcció del partit, coincidint amb la moció de censura a Múrcia, però no ha aconseguit aturar la fugida de militants.

(Ciutadans)

Els quatre diputats valencians que abandonen Arrimadas són Jesús Salmerón, José Antonio Martínez, Sunsi Sanchis i Cristina Cabanda, que ho ha explicat en una piulada a Twitter.

 

Una nova baixa sonada a Madrid

I encara una nova baixa que s'ha fet pública aquest divendres. La de l'exconsellera de Cultura de la Comunitat de Madrid Marta Rivera, que ja va participar en algun acte electoral d'Ayuso fa pocs dies.

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, nega que aquesta baixa sigui "una fuga" i al·lega raons personals. Villacís ha defensat la feina de l'exconsellera i fins ara companya de partit, a qui ha qualificat de persona "de centre, moderada, liberal i moderna" i dubta que acabi engruixint les files del partit popular.

ARXIVAT A:
Cs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut