Un braç articulat estampa la firma que Joan Joansson feia des de Suècia (ACN/Pau Cortina)

Dedicatòries robotitzades, la idea innovadora que uneix autors i lectors per Sant Jordi

Autors internacionals firmen llibres des de casa als seus lectors de Barcelona gràcies al braç articulat d'un robot
Laura Galán Actualitzat
TEMA:
Literatura

Isabel Allende, Jonas Jonasson, Yuval Noah Harari, Alex Michaelides, Niklas Natt och Dag i Pierre Lemaitre són els sis escriptors internacionals que participen aquest Sant Jordi en la trobada telemàtica amb una cinquantena de lectors escollits per sorteig. Però el més innovador és que aquests autors han pogut firmar els seus llibres a distància.

Abacus Cooperativa, Penguin Random House i la distribuïdora catalana SolidPerfil3D han col·laborat per fer possible aquesta experiència inèdita en què els autors conversen i dediquen per escrit en la distància unes paraules sobre l'exemplar del lector a Barcelona.

Gràcies a una aplicació tecnològica i al braç articulat d'un robot, els autors escriuen una dedicatòria des de casa seva, en directe, i aquesta es reprodueix immediatament sobre l'exemplar que el lector du a la llibreria.

Una noia es fotografia amb Isabel Allende després de rebre una firma telemàtica de l'autora (ACN/Pau Cortina)

Els escriptors s'han mostrat encantats amb la proposta. "Ho trobo absolutament màgic", ha celebrat Isabel Allende des de Xile.

"És fantàstic el que podem fer els humans", coincidia uns minuts abans Jonas Jonasson davant les possibilitats de la tecnologia i, també, sobre l'enginy per desafiar les limitacions d'una situació com la pandèmia del coronavirus.

Jonasson ha signat un exemplar de "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra" a una admiradora que l'autor ha dedicat a la seva mare, una àvia que "s'assembla" al protagonista de la novel·la.

Una noia s'acomiada de Jonas Jonasson, a l'altre cantó de la pantalla, després de rebre la seva signatura (ACN/Pau Cortina)

El responsable de màrqueting d'Abacus, Jordi Gabarró, ha explicat: "Vam descobrir que existia un robot que dibuixava i pintava, i vam pensar de convertir les signatures presencials en no presencials."

 

 

 

ARXIVAT A:
Literatura Sant Jordi Tecnologia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut