Els 500 kg de cocaïna estaven amagats en 16 bosses d'esport sobre el contenidor d'oli de peix (Mossos)
Els 500 kg de cocaïna estaven amagats en 16 bosses d'esport sobre el contenidor d'oli de peix (Mossos)
Barcelona

Decomissen mitja tona de cocaïna amagada en un contenidor d'oli al Port de Barcelona

Els narcotraficants van amagar la droga en un contenidor procedent del Perú que transportava oli de peix

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària han intervingut 500 quilos de cocaïna amagats en un contenidor que transportava 20 tones d'oli de peix. Aquest contenidor estava carregat en un vaixell que havia arribat al port de Barcelona procedent del port peruà de Callao.

La cocaïna estava amagada en 489 paquets ficats dins de 16 bosses d'esport que estaven embolicades amb paper film i reforçades amb cinta americana.

 


Els narcotraficants intentaven introduir la droga pel sistema del "ganxo cec", que consisteix a amagar les bosses en un contenidor amb càrrega legal d'una companyia que no aixequi sospites i extreure-les al port de destinació o de trànsit en les primeres hores de l'arribada, sense que els remitents ni els destinataris de la càrrega legal se n'assabentin.

La droga decomissada podria tenir un valor superior als 50 milions d'euros al mercat negre.

L'operació Chakhana es va posar en marxa quan els agents van tenir coneixement, per indagacions policials, que en la data indicada es descarregaria al Port de Barcelona un contenidor procedent del Perú en el qual s'hi podria haver amagat una quantitat indeterminada de droga.

El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona porta la investigació per identificar i posar a disposició de la justícia els responsables del transport i posterior venda d'aquest carregament de cocaïna.

Les bosses amb els 500 kg de cocaïna decomissada (Mossos)

ARXIVAT A:
Narcotràfic
Anar al contingut