Una de les tonyines decomissades
Una de les tonyines decomissades

Decomissen 289 quilos de tonyina vermella a Sant Carles de la Ràpita

Eren en un magatzem clandestí de peix

RedaccióActualitzat

Cinc tonyines vermelles fresques que pesaven, entre totes, 266 quilos. I 22,5 quilos de lloms congelats. En total, 289 quilos de tonyina vermella, una partida il·legal que inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, han confiscat en un magatzem il·legal de peix a Sant Carles de la Ràpita. També s'han decomissat 3 quilos de dàtils de mar i 2 quilos de caixetes.

L'operatiu, designat com a Tunnus, ha actuat en un complex frigorífic i congelador clandestí, on es dipositaven més de 1.200 quilos de peix fora de llotja. El magatzem de peix no disposava de cap mena d'autorització sanitària ni municipal que permetés les activitats de congelació o refrigeració. Tampoc no en tenia per a les tasques de manipulació dels productes pesquers, com són l'envasatge al buit i l'arrebossat.

Els dàtils de mar i les caixetes han estat retornades al mar. A les tonyines se'ls ha donat un destí benèfic, després que els serveis veterinaris oficials en declaressin l'aptitud per al consum humà.

Aquesta actuació s'emmarca en la lluita contra la venda de peix fora dels circuits legals de comercialització dels productes de la pesca. La Direcció General de Pesca i Afers Marítims ho considera una línia prioritària des de fa anys i, per desenvolupar les accions, compta amb la col·laboració de l'Àrea de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra.

Anar al contingut