Washington

Declaren l'emergència nacional als EUA per l'epidèmia de morts per drogues

Cada dia, 91 nord-americans moren per sobredosi, ja sigui d'opiacis, legals o il·legals, o per heroïna

RedaccióActualitzat

Donald Trump declara l'emergència nacional a causa de l'epidèmia de morts als Estats Units per consum d'opiacis. L'any passat, les drogues van provocar la mort de 60.000 nord-americans, més que en la guerra del Vietnam.

Segons Donald Trump, aquest és un dels principals problemes dels nord-americans a escala nacional i ha declarat que s'ha de lluitar contra aquesta xacra amb més recursos.

Les xifres s'han disparat els últims anys. L'any passat, unes 60.000 persones van morir als Estats Units per consum de drogues. Una escalada que ha anat en augment des del 2014. I es tem que aquest 2017 encara sigui pitjor.

D'aquestes 60.000, unes 35.000 van morir per sobredosi. Algunes, per opiacis legals, de farmàcia, prescrits, per exemple, contra el mal d'esquena, i algunes per opiacis il·legals o per heroïna, que en molts casos s'han acabat convertint en l'alternativa barata, un cop s'acaben les receptes.

Els números de l'augment de víctimes per drogues parlen per si mateixos. Si l'any passat n'hi va haver 60.000, el 2015 van ser 52.400 i el 2014, 47.000.

La sobredosi de drogues és ja la causa de mort més comuna entre els nord-americans menors de 50 anys. Cada dia, 91 nord-americans moren per sobredosi, ja sigui d'opiacis, legals o il·legals, o per heroïna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut