Holmes va entrar a la presó amb 23 anys i n'ha sortit amb 57 (Fiscalia del comtat de Broward)

Declaren innocent un home després de ser condemnat a 400 anys i passar-ne 34 a la presó

A Sidney Holmes el van condemnar quan en tenia 23 per, suposadament, conduir el cotxe amb el qual van fugir dos lladres després d'un robatori

Virgínia Arqué Nueno

Aquest dilluns ha sortit en llibertat a Florida Sidney Holmes, un home condemnat a 400 anys de presó com a suposat còmplice d'un robatori a mà armada, que ha estat declarat innocent després de passar 34 anys tancat.

Holmes, de 57 anys, va ser condemnat el 1988, quan tenia 23 anys, per la declaració d'un testimoni que ara s'ha demostrat que es podria haver equivocat.  A la sortida ha declarat que no havia perdut l'esperança.

Fa tres anys, Holmes es va posar en contacte amb la Unitat de Revisió de Condemnes de la Fiscalia del comtat de Broward, al nord de Miami, a Florida, per insistir que era innocent. La Fiscalia va obrir una investigació, que va concloure que el testimoni que l'havia incriminat era "possiblement erroni".

Sidney Holmes ha sortit de la presó aquest dilluns, després de 34 anys tancat (Innocent Project of Florida)

El cas es remunta al 1988, quan Holmes va ser acusat de conduir un vehicle on haurien fugit dos lladres no identificats després de robar a un home i una dona a punta de pistola, a la sortida d'una botiga. Un dels assaltants li va robar el cotxe a la dona, un vehicle molt semblant al que conduïa Holmes.

La Fiscalia, amb l'ajuda del Projecte Innocència de Florida, ha conclòs que l'al·legat d'innocència de l'acusat era "plausible" i que es va convertir en sospitós després d'una "precària identificació d'un testimoni presencial", en part per culpa del mètode policial utilitzat en aquell moment, per com s'alineaven les fotos i les rodes de reconeixement dels sospitosos, un sistema que, afegeix l'informe de la Fiscalia, no s'admetria com a prova actualment.

Holmes va entrar a la presó amb 23 anys i n'ha sortit amb 57 (Oficina del xèrif de Broward)

És per això que, davant els "dubtes raonables de la seva culpabilitat", el jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia i Holmes ha quedat exonerat de tots els càrrecs, després de passar més de 34 anys tancat.

Tant les víctimes, que van recomanar el seu alliberament, com l'oficina del xèrif, que es va mostrar sorpresa per la condemna de 400 anys que se li havia imposat i el temps que ha arribat a estar tancat, s'han mostrat favorables a la decisió del jutge.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialEstats Units
Anar al contingut