Façana de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Façana de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Hospitalet de Llobregat

Pels professors de Sant Andreu de la Barca, els debats sobre l'1-O van ser respectuosos

Algunes famílies els van acusar per comentaris fets a classe després de l'actuació policial pel referèndum, en un centre on hi ha força fills de guàrdies civils

RedaccióActualitzat

Sis professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca han declarat aquest dijous davant la Guàrdia Civil pels suposats comentaris que van fer a classe després de l'1-O. La fiscalia vol aclarir si van cometre delicte d'incitació a l'odi, i si en alguns casos també, es van cometre delictes d'amenaces o contra la integritat moral dels fills dels guàrdies civils que estudien al centre.

 

Ja fa uns dies van declarar tres professors més i un parell ho faran en els propers dies a la Ciutat de la Justícia. En total, han estat citades 11 persones. Tot ve arran de les denúncies d'algunes famílies que els van acusar d'haver fet comentaris discriminatoris davant dels seus fills. Després d'escoltar les declaracions de tots els docents la Fiscalia decidirà si han de declarar davant del jutge.

L'institut nega que s'hagi discriminat cap alumne. De fet, assegura que els debats espontanis que es van produir a classe van sortir a iniciativa dels joves, tal com passa amb altres notícies d'actualitat d'envergadura, com els atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons els professors, a més, en els cinc minuts de silenci que es van fer al pati a favor de la pau i la no-violència no es va llegir cap manifest. Alguns alumnes no volien participar-hi i els pares es van molestar per aquests fets. El centre és a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil més gran de Catalunya.

Notícia relacionada: Tensió en un institut de Sant Andreu de la Barca després del referèndum

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut