Santa Coloma de Farners

Declaren dos mossos per la trama de tràfic de droga decomissada a Santa Coloma de Farners

Redacció/AgènciesActualitzat

Declaren davant el jutge d'instrucció dos mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners. El mes de setembre es va detenir un caporal i dos agents d'aquesta comissaria presumptament implicats en una trama de tràfic de drogues aprofitant la droga intervinguda en operacions policials que hi havia en dipòsit a la comissaria.

El cas va començar amb el decomís d'una furgoneta carregada amb 160 quilos de marihuana. La patrulla de trànsit que va fer l'operació va dipositar el vehicle i tot el contingut a la comissaria de Santa Coloma, on se'n va fer càrrec la unitat d'investigació.

Les saques de droga comissada a una furgoneta que va destapar el cas
Les saques de droga comissada en una furgoneta que van destapar el cas

Segons la instrucció, el caporal i un dels agents van treure cinc saques plenes de marihuana per portar-les a la deixalleria, on se sol fer la destrucció dels decomisos. Però, en lloc de destruir-la, haurien deixat la droga a casa del tercer policia detingut perquè a la deixalleria només hi van arribar els sacs buits.

La droga s'hauria d'haver destruït a la deixalleria municipal
La droga s'hauria hagut de destruir a la deixalleria municipal

Els investigadors creuen que és la mateixa droga que l'endemà van trobar al domicili del quart empresonat, un veí del poble acusat de tràfic d'estupefaents.

Aquest divendres també ha declarat com a investigat el traficant que va denunciar la suposada trama de corrupció.

En el sumari, també hi figuren diverses escoltes telefòniques. En una de finals de juliol, el veí detingut per tràfic parla amb la seva dona, que també està investigada. Li explica que ha anat a Girona per vendre-hi un lot de droga intervinguda i li detalla com es repartirà amb els tres mossos implicats els 7.200 euros que n'han tret.

Comissaria dels Mossos d'Esquadra a Santa Coloma de Farners
Comissaria dels Mossos d'Esquadra a Santa Coloma de Farners

Els agents que han declarat aquest divendres han negat que es quedessin droga intervinguda i la revenguessin a traficants locals. El jutge els ha deixat en llibertat.

Per ara, a la causa hi ha vuit persones investigades, cinc d'ells mossos d'esquadra destinats a la comissaria de Santa Coloma de Farners.

La causa està oberta per delictes contra la salut pública per tràfic drogues comès per agents de l'autoritat, organització criminal, falsificació de document oficial, revelació de secrets i la possible comissió de delictes de detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, furt o malversació de diners públics i tinença il·lícita d'armes.

 

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'EsquadraJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut