Els acusats anant a la seu judicial, a Nova Delhi.
Els acusats anant a la seu judicial, a Nova Delhi.
Índia

Declarats culpables els quatre homes acusats de violar i assassinar una noia a Nova Delhi

El jutge dictarà en els pròxims dies la condemna per als acusats, que podrien ser sentenciats a pena de mort. La violació de la jove estudiant va provocar protestes arreu del país per la indefensió de les dones a l'Índia. I aquestes protestes van derivar en un enduriment de les lleis contra els delictes sexuals.

RedaccióActualitzat
A l'Índia, s'ha fet públic un dels veredictes més esperats de la seva història judicial: el dels quatre homes acusats de violar i assassinar una dona de 23 anys el desembre de l'any passat en un autobús de Nova Delhi. Tots quatre han estat declarats culpables. El jutge dictarà en les pròximes hores la condemna per als acusats, que podrien ser sentenciats a pena de mort.

Els responsables dels fets eren sis homes, però un d'ells es va suïcidar a la presó i un altre és menor d'edat i va ser sentenciat a tres anys en un centre d'internament de menors.

La víctima, una noia de 23 anys, tornava del cinema amb un amic quan va ser brutalment violada i apallissada. Va morir al cap de dues setmanes. El judici ha durat set mesos i ha obert un debat nacional sobre el tracte que reben les dones al segon país més poblat del planeta. I és que la violació d'aquesta jove estudiant va provocar protestes arreu del país per la indefensió de les dones a l'Índia. I aquestes protestes van derivar en un enduriment de les lleis contra els delictes sexuals.
Anar al contingut