Un grup de noies disfressades de personatges d'anime fent-se una fotografia al Saló del Manga de Barcelona 2018
Un grup de noies disfressades de personatges d'anime fent-se una fotografia al Saló del Manga de Barcelona 2018 (ACN/Andrea Zamorano)

Decepció, també, per als otakus: el Manga Barcelona cancel·la l'edició 2020

L'associació Ficomic estudia alternatives online de l'esdeveniment de referència per als amants de l'anime

RedaccióActualitzat

Ni Dragon Ball, ni Shin Chan ni concerts de fenòmens mundials com AKB48. Aquest any, com era previsible, no hi haurà Saló del Manga. L'esdeveniment, batejat com a Manga Barcelona, s'havia de celebrar a finals d'aquest mes i finalment s'ha hagut de posposar fins al 2021.

Com ha passat en tants esdeveniments de gran magnitud, l'organització considera que, donada la situació de pandèmia, és impossible organitzar un saló com aquest, per on l'any passat, edició del seu 25è aniversari, van passar més de 150.000 persones.

Manga Barcelona
Dos assistents al 25è Manga Barcelona juguen amb una instal·lació a l'exposició de Bola de Drac (ACN/Pau Cortina)

La fira s'havia de celebrar entre el 30 d'octubre i l'1 de novembre a la Fira de Montjuïc.

Ara s'estudia si se'n tira endavant una edició online, per no deixar sense res els aficionats al manga, l'anime i tota la cultura japonesa en general.

"La nostra prioritat absoluta sempre ha estat la de garantir la seguretat i el benestar del nostre públic, expositors, col·laboradors, equip, i de totes les persones involucrades a fer possible els nostres esdeveniments"

El drac Sheron, de Bola de Drac, penja sobre la gran exposició de la saga al 25è Manga Barcelona
El drac Sheron, de Bola de Drac, penja sobre la gran exposició de la saga al 25è Manga Barcelona (ACN/Pau Cortina)

De fet, durant el pic de la pandèmia, l'associació Ficomic va crear un nou canal online, Manga On Demand, seguint l'exemple de la plataforma virtual dedicada a Comic Barcelona.

S'hi van organitzar xerrades amb autors, classes de cuina, un repàs a la història de Manga Barcelona i concursos amb premis, entre altres, amb el manga, l'anime, el cosplay, la cultura japonesa, i el món otaku com a leitmotiv.

Al mes d'abril, l'esdeveniment germà del Saló del Manga, el Saló del Còmic, va ajornar la 38a edició el 2021.

L'última edició de Manga Barcelona, la número 25, va estrenar nom i logotip i va ser la més participativa fins aleshores, amb activitats com els concursos Manga Barcelona Quest, l'Otaquiz, per coronar els més especialistes en la cultura otaku.

Els amants de la cultura japonesa hauran d'esperar a l'any que ve per tornar-se a vestir dels seus personatges preferits i lluir-los a l'esdeveniment barceloní.

ARXIVAT A:
CòmicCoronavirus
Anar al contingut