Batet: "Renunciï a la segona votació d'investidura"

Albert Batet, de Junts, ha obert aquesta tarda la represa del debat d'investidura. 

Ha començat agraint a Laura Borràs la determinació en assumir la presidència del Parlament, cosa que la situa, ha dit, "en el punt de mira de la persecució judicial d'un estat que no respecta les regles essencials del parlamentarisme".
 
Batet ha defensat: "La ciutadania ens ha demostrat una vegada més que sempre hi és, que mai falla. Ara ens toca demostrar que aquesta cambra està a l'altura de les circumstàncies."

"La ciutadania ens ha dit: 'Us heu d'entendre.' Per això necessitem un bon acord." 

(ACN/Job Vermeulen)

I s'ha preguntat: "Hem après de l'experiència?" "No podem repetir els errors del passat", ha dit. I ha afegit: "No vam ser capaços de donar una resposta unitària a la repressió. Per això estenem la mà i volem un bon acord."

"​Volem un bon acord per fer un bon govern, de quatre anys, fort i estable. No volem un acord per una investidura, volem un acord per una legislatura, perquè el 52% representa una nova oportunitat, una nova legitimitat, i ha de tenir conseqüències polítiques."


En aquest sentit, més endavant, Batet ha defensat: "Hem d'apuntalar les fortaleses i corregir les rivalitats."


"Renunciï a la segona votació"

Poc abans de tancar la seva intervenció inicial, Batet ha demanat a Aragonès que "renunciï a la segona votació d'investidura fins que no hi hagi un acord entre els 74 diputats independentistes", assegurant que així ho permeten el reglament del Parlament i la llei.

Una proposta feta "amb voluntat ferma i compromís polític de trobar bon acord".

Recupera íntegra la primera intervenció d'Albert Batet: 

 
Anar al contingut