Albiach: "Amb nosaltres, demà mateix hi hauria govern"

Jéssica Albiach, d'En Comú Podem, s'ha ofert com a alternativa a Junts per governar amb ERC.

Ha defensat: "Necessitem un govern fort i cohesionat que aposti per la transformació social, verda i feminista, i que també tingui un full de ruta clar sobre la qüestió nacional, sense posar-nos paranys ni empetitir-nos com a país."

"Hi ha alternativa, encara hi som a temps. Amb nosaltres, demà mateix, després del fracàs d'aquesta investidura, hi hauria govern."


Abans ha remarcat que "avui no es vota l'acord de la CUP amb ERC, avui es vota la proposta d'ERC de tornar a fer govern amb Junts". I ha reblat: "Més del mateix."

Ha considerat que "és gravíssim repetir les dinàmiques, inèrcies i picabaralles que hem vist aquests anys". I ha vaticinat que "aquesta legislatura tindrà obsolescència programada".

S'ha preguntat: "Que ha canviat perquè aquesta fórmula funcioni?" I ha afegit: "La motxilla que porten pesa massa, no poden caminar."
 

Un acord desigual

Albiach ha valorat l'acord d'ERC amb la CUP com a "desigual", per bé que ha admès que té "propostes interessants".


Un PSC lluny de Maragall

Parlant del PSC, ha retret al socialisme català que "està molt lluny" del partit que liderava Pasqual Maragall i que és "incapaç d'arribar a acords amb altres forces perquè no és clara la seva política en relació amb Catalunya, sobretot en el terreny nacional i antirepressiu".

Albiach ha obert la seva intervenció celebrant l'acord "de mínims" parlamentari contra el discurs de l'odi de l'extrema dreta.

Recupera la intervenció íntegra de Jéssica Albiach:

 
Anar al contingut