ANÀLISI

De Van Gaal a Alleke

El periodista esportiu de TV3 Lluís Canut comenta per al 3cat24 el lliurament del primer Premi Catalunya de l'Esport a Xavi Hernández.

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
La cerimònia de lliurament del primer Premi Catalunya de l'Esport a Xavi Hernández va tenir dos moments culminants. El primer el va protagonitzar Louis Van Gaal, que va voler compartir un moment tan important en la carrera d'un jugador que va fer debutar en el primer equip del Barça. "El bona nit Catalunya i bona nit Xavi!" que en directe des de Munic va pronunciar amb la seu veu potent l'entrenador holandès va arrencar una sonora ovació per part d'una platea plena d'una amplia representació de grans campions de tots els temps de l'esport català. Ja comença a ser hora que es faci justícia amb Van Gaal per l'important llegat que va deixar en el seu discutit pas pel Barça. Forjador de talents, a més de Xavi, amb Louis van Gaal van debutar Valdés, Puyol i Iniesta, quatre peces clau en els èxits de l'actual gran Barça de Guardiola. Xavi va fer el millor elogi que pot fer un futbolista d'un entrenador, quan el de Terrassa va reconèixer que a més "d'exigent, honest, i treballador, Van Gaal sempre anava de cara". Finalment el mestre i el deixeble es va emplaçar a Wembley per una final de la Champions Barça-Bayern.

L'altre gran moment de la nit el va protagonitzar Alleke, una nena de 4 anys filla de nord-americans d'origen holandès i una fan incondicional de Xavi. Viu a Madrid i no amaga la seva passió pel Barça, i es va posar a plorar durant la rua de la selecció espanyola campiona del món pels carrers de la capital perquè el bus no es va aturar i es va quedar sense saludar Xavi.

Com si es tractés d'una Nit de Reis, ahir es va realitat el somni d'Alleke, que va poder conèixer en persona el seu ídol, davant de la mirada il·luminada de Xavi, que la va obsequiar amb un petó i li signar una samarreta del Barça amb el nom de la nena i el número 6.

Van ser dos grans moments, diferents però emotius d'una nit inoblidable, que van servir per reconèixer el que ja ningú discuteix com el millor futbolista català de la historia: Xavi Hernández.
Anar al contingut